Цветана Балабанова и Александр Осиченко в продължение на седмица бяха

...
Цветана Балабанова и Александр Осиченко в продължение на седмица бяха
Коментари Харесай

В „Главната роля“: Цветана и Александр, екипът на bTV в Киев в началото на войната


Цветана Балабанова и Александр Осиченко в продължение на седмица бяха в епицентъра на войната в Киев, с цел да отразяват протичащото се там.

Те описаха за ужаса на войната и по какъв начин в първия ден след първите гърмежи са си споделили, че работата е най-важна.

Цветана Балабанова е родена и израснала в София. Завършва публицистика с профил " Радио " в Софийския университет, а по-късно и компетентност " Телевизионна публицистика " в Страсбург. Работи като асистент-продуцент в интернационалния новинарски канал " Франс 24 " в Париж. След като се завръща в България, се профилира в сектор " интернационалните връзки " и работи като интернационален редактор. Отразявала е редица интернационалните тематики, измежду които референдума за самостоятелност на Каталуния, огромния пожар в " Нотр Дам, както и мигрантската рецесия на границата сред Турция и Гърция през 2020-а година.

Александр Осиченко е роден в Украйна. Висшето си обучение придобива в Електротехническия университет в Санкт Петербург, компетентност " физична електроника ". Там се среща с актуалната си брачна половинка, която е българка. През 2000-а година Александр се мести в България и става част от преди малко основаната телевизия bTV. Междувременно приключва и " операторско майсторство ". Отразявал е десетки интернационалните тематики и събития, измежду които атентатът на летището в Истанбул през 2016-а, земетресението в Централна Италия през същата година, което взе над 300 жертви, както и атентатът в метрото в Санкт Петербург през 2017-а година.

Саша е татко на две дъщери и двама синове.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР