Цветан Йончев е легенда на ЦСКА в истинския смисъл. Роденият

...
Цветан Йончев е легенда на ЦСКА в истинския смисъл. Роденият
Коментари Харесай

Цецо Йончев: ЦСКА има шанс за титлата, но Лудогорец трябва да сбърка

Цветан Йончев е легенда на ЦСКА в същинския смисъл. Роденият на 15 февруари 1956 година деец блестеше с аления екип по дясното крило. Петкратен първенец на България, повторен притежател на Купата на България, полуфиналист за КЕШ (1982 година). Голям любим на " армейската " аудитория, спечелил сърцето й с техниката, бързината, асистенциите и головете си.

" Вече 24 години съм в Съединени американски щати. Живея си на същото място, покрай Чикаго. Занимавал съм се с разнообразни неща, а в този момент с шофиране - карам камион. Получих артроза на тазобедрената става и заради тази причина съм надалеч от треньорството и футбола. Ставата би трябвало да бъде заменена, само че не бързам. Ще изчакам година-две да се пенсионирам. Тогава ще се оперирам, с цел да имам време да се възстановя.

Няма да се връщам в България. Нямам такива проекти. Ще продължа да пребивавам в Съединени американски щати, в случай че не се наложи. Семейството ми е там. Децата са ми там. Синът ми е в Калифорния, щерка ми с внука във Флорида.

Имам опция да проследявам българското състезание, само че не го върша постоянно поради часовата разлика. В множеството случаи виждам ЦСКА и то най-вече мачовете с водещите тимове.

Бях и на финала за Купата на България сред ЦСКА 1948 и Лудогорец. Да, аз поддържам ЦСКА, само че имам доста другари от ФК ЦСКА 1948. Поканиха ме и се видяхме. Беше ми доста прелестно да се видя с някогашните ми съотборници. В съблекалнята дружно сме се радвали и плакали при победи и загуби. Животът ни е минал дружно доста години. Постигнахме огромни резултати.

ЦСКА има късмет за купата, само че не зависи всичко от тима. Лудогорец е с преимущество - с точка повече. Трябва разградчани да сбъркат, а ЦСКА да завоюва всичко до края.

За националния тим или положително, или нищо. Оптимизмът ще настъпи, когато се появят наши футболисти, които са огромно равнище ", сподели именитото крило пред Блиц.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР