Цветан Цветков - бившият шеф на Сметната палата, който бе

...
Цветан Цветков - бившият шеф на Сметната палата, който бе
Коментари Харесай

Бившият и върнат от съда шеф на Сметната палата не бе допуснат в сградата

Цветан Цветков - някогашният началник на Сметната палата, който бе върнат на поста от съда, не бе позволен да влезе в постройката на институцията през днешния ден.

Той бе освободен доста небрежно от Народното събрание, след това Конституционният съд сподели, че е освободен незаконосъобразно. В момента отпред на Сметната палата е Горица Грънчарова - Кожарева, а в Народното събрание е задвижена процедурата по желание на нов ръководител.

" Охраната на Сметната палата отхвърли да допусне законоизбран ръководител, който бе възобновен с решение на Конституционен съд, с цел да извършва пълномощията си като подобен. Това стана с една оскъдна заповед на госпожа Горица Грънчарова - Кожарева ", разгласи Цветков пред медиите. Той разгласи, че има терзания от изявления в медиите в последните 6 месеца за избрани действия на управлението на Сметната палата, които " са в ущърб на българските жители ".

Цветков разгласи, че до 10 дни ще даде конференция с сътрудниците си, с които са работили дружно и които са били освободени след него. Заедно ще дадем доклад за работата си през тези 8 година и ще посочи и други доста забавни обстоятелства за неща, които са се случвали в Сметната палата през тези 6 месеца, закани се той. И изясни, че ще покаже документи. Става въпрос за одитни отчети, които са забавени, на трупчета, за прекъснати административно-наказателни преписки, изясни Цветков.

Повече нямало да прави опити да влиза в постройката, очаквал съдът да се произнесе, с цел да може да извършва пълномощията си.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР