Цветан Соколов и Кучине Лубе“ са на крачка от финала

...
Цветан Соколов и Кучине Лубе“ са на крачка от финала
Коментари Харесай

Соколов и компания на победа от финал

Цветан Соколов и „ Кучине Лубе “ са на крачка от финала в италианската Суперлига по волейбол за втора поредна година. Тимът от Чивитанова измъкна вкъщи инфарктното 3:2 против „ Азимут “ (Модена), воден от Радостин Стойчев. В решителната пета част гостите пропиляха 5 мачбола преди „ Лубе “ да стигне до подобен. Националът още веднъж бе над всички. Заби 34 точки, имаше 5 блока, 3 аса и 58 % успеваемост в офанзива, а с това бе разгласен за най-полезен състезател в мача. Българинът бе и в основата при отбелязването на последната точка на своя отбор. Шампионите взеха тайбрека с 21:19 след нов ас на Османи Хуанторена последван от блокаут на Соколов, а с това „ Лубе “ завоюва и борбата.

Срещата бе изгледана от над 4000 фенове. Четвъртият и евентуално решителен плейоф е в неделя. Играе се до 3 победи от 5 мача.

Същевременно Мирослав Градинаров и „ Бенфика “ (Лисабон) ликуваха с купата на Португалия. На финала първенците съкрушиха „ Кастело до Майа “ с 3:1. Трофеят е рекорден 17-ти в историята на клуба. А в неделя отборът на българския национал излиза против водача в класирането „ Спортинг “ (Лисабон) в първи заключителен плейоф от шампионата. Играе се до 3 триумфа от 5 срещи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР