Цветан Кавраков от с. Сатовча създава картините си с помощта

...
Цветан Кавраков от с. Сатовча създава картините си с помощта
Коментари Харесай

Цветан Кавраков от с. Сатовча създава картините си с пясък

Цветан Кавраков от с. Сатовча основава картините си благодарение на пясък от " тиклите " -облицовъчни каменни плочи, добивани в региона сред град Гоце Делчев и Сатовча.
На 22 ноември в Благоевградска кръчма бе показана негова галерия. Интерес в изложбата на пясъчните картини провокираха портретите на българските ханове и царе. Цветан от пясък е претворил картини на най-известните български художници.
" Рисувам картините си от 5-6 години, по съвета на мой другар, който ми сподели, че вместо по през целия ден да седнал съм в инвалидната количка на площада, да се заема с нещо. Правя портрети и пейзажи, по този начин се усещам потребен ", изясни заниманието си Цветан.
Той е трудно-подвижен откакто през 2006 година претърпява случай в гората край родното си село. Отсечено дърво го удря по врата и му чупи прешлените, оттогава не може да движи краката си.
" Поканил съм мои другари, те дадоха обещание да си купят от картини на Цветан. Аз самия съм закупил над 10, мой другар довечера купи пет, пробвам се да оказа помощ на Цветан, въпреки всичко той мъчно изкарва прехраната си ", по този начин юрист Мановски изясни стореното положително дело точно на професионалния си празник.
Вижте творбите на художника в галерията ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР