Цвета Страхилова вече е в Германия, където в специализирана клиника

...
Цвета Страхилова вече е в Германия, където в специализирана клиника
Коментари Харесай

Българите се обединиха в битката за живота на 17-годишната народна певица Цвети

Цвета Страхилова към този момент е в Германия, където в профилирана клиника ще се извърши трансплантацията, която да избави живота й, оповестяват нейни близки, представени от Perniknews.com.

 13-годишната Деси може да избави болната си от рак сестра, само че трябват средства Виж още

Самата интервенция ще се поеме от Здравната каса. Средствата, които се събраха по време на благотворителната акция в поддръжка на 17-годишната национална изпълнителка, ще се употребяват за престоя й в Германия.

Възстановяването на младото момиче, страдащо от остра лимфобластна левкемия, може да продължи година. Всички, които помогнаха на Цвети, се надяват тя да се върне в Перник здрава и щастлива.

Цяла България стана съпричастна на случая след пост във Facebook на журналиста Ники Кънчев. Той показа, че 13-годишно момиче от Перник се бори с всички сили и средства за живота на своята сестра и помоли всички за помощ. " Пиша и рева. Аз си знам за какво. Имам необикновен сантимент към близначките, към сестрите, към сестринската всеотдайност. Поеми ти удара, жертвай се с цел да живее другата! Господи, Господи! Вижте ги тези две прелестни сестрички. Десислава и Цвета Страхилови. От прелестния Перник, дори от село Богданов дол, до Перник.

Цвети е болна от рак на кръвта, остра лимфобна левкевмия. В момента е в ремисия в ИСУЛ в детската онкохематология под грижите на лекар Надежда Юрукова и под персоналното наблюдаване на моя огромен другар професор Добрин Константинов, на когато имам цялостно доверие, тъй като е избавил доста български деца.

Та, Цвети е болната. А Деси е сестра й, която е подготвена да й подари костен мозък в клиника в Дюселдорф. Слава Богу, оплюваната от мнозина Здравната каса ще поеме интервенциите. Браво!

Трябват обаче още парички, тъй като Цвети и майка й Мира, най-обикновена българка от Пернишко ще би трябвало да живеят в Германия от 6 месеца до 1 година до момента в който траят операциите.

Ето банковата сметка, на която можете да преведете каквото решите за Цвети Страхилова.

Обединена Българска банка

Цвета Бойкова Страхилова

BG50UBBS80021018910250 BIC код UBBSBGSF

Та по този начин, Деси и Цвети Страхилови.

Всъщност забравих да ви кажа най-важното. Деси е дребната сестричка, ей този фъстък на 13 години е подготвена да се ЖЕРТВА за сестра си Цвети, която я е гушнала. Господи, Господи и ние си мислим, че имаме проблеми. Не, хора, имаме Герои! Като Деси Страхилова ", написа на 17 юни Ники Кънчев и стремително провежда и благотворителен концерт, на който се отзоваха доста звезди.

" Искам да благодаря на всеки един човек, който сега е зад мен. Благодаря от сърце за търговете, всичките кутии из целия град, и още хилядите благотворителни акции и концерти, и шампионати... благодаря, че отделяте средства, време и обич! Изключително мъчно е, доста е тежка всяка вливка, само че аз имам вяра, че съм мощен човек и ще мина през всичко ", написа във Facebook самата Цвети преди няколко дни.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР