Цвета Караянчева ще глоби отсъстващите депутати Депутатите, които днес не

...
Цвета Караянчева ще глоби отсъстващите депутати Депутатите, които днес не
Коментари Харесай

Глобяват отсъстващите без уважителна причина депутати, обмисля се и прецизиране на командировките

Цвета Караянчева ще санкции отсъстващите депутати Депутатите, които през днешния ден не бяха в пленарната зала без уважителни аргументи, както и тези, които не се записаха, макар че бяха в нея, ще бъдат глобени с две трети от полагащата им се дневна отплата. Глоба няма да бъде налагана единствено на народните представители в командировка.
 
Това разгласи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева след третия несполучлив опит да бъде събран кворум и да стартира съвещанието, на което трябваше да се прегледат, по думите й, два доста значими законопроекта - за локалното самоуправление и за лекарствените средства.
 

Тя прикани някои политически сили да разпространяват визията си от петък до вторник, тъй че в сряда да бъдат зад банките в залата.
 
" Изключително съм разочарована, тъй като мисля, че тук има виновни хора, които са пристигнали да работят, а не да показват визията си в работно време, има извънредно доста време да се показва и да се вършат приемни по общините. Тук, в пленарните съвещания, би трябвало да вземат участие всички ", безапелационна беше Караянчева. Така рейтингът на Народното събрание няма да се вдигне, добави тя.
 
 БГНЕС-->

За да има кворум и Народното събрание да работи, ръководителят се зарече оттук насетне да уточни всяка една командировка. " В сряда, четвъртък и петък апелирам народните представители да се ангажират с работата, за която получават заплата ", прикани Караянчева.
 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР