Цвета Караянчева отиде в Брюксел, но пак обърка.Господа, в България

...
Цвета Караянчева отиде в Брюксел, но пак обърка.Господа, в България
Коментари Харесай

Цвета Караянчева отида в Брюксел и обърка Каравелов и Славейков

Цвета Караянчева отиде в Брюксел, само че отново обърка.

„ Господа, в България не бият. “ Тази фраза на Петко Каравелов се счита за знак на достолепието на българските политици или най-малко е превърната в такава.

През 1887 година министър председател е Стефан Стамболов. Същата година Петко Каравелов е задържан като подстрекател на русофилски протести и е заключен без развой в Черната Джамия. Когато излиза на независимост непознати публицисти го питат дали е бил подложен на физически тормоз.

Причината е, че в Европа към този момент се популяризират истории за политически гонения в България и медиите чакат от Каравелов потвърждението им, напомня Булевард България, написа onovini.eu.

Петко Каравелов обаче споделя: „ Господа, в България не бият. “

Зад тази фраза има и друга история. Докато е в пандиза, Каравелов е посетен от Коста Паница – Робчето, който по-късно разнася из София “информацията ”, че Каравелов е пребит и че с него е било злоупотребено интимно.

2022 година, Брюксел – Кърджали

В Брюксел ръководителят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер посреща членове на ГЕРБ–Кърджали, които по време на последната предизборна акция са арестувани, поради подозрения за пазаруване на гласове, а по-късно Административният съд в града анулира заповедите им за задържане.

Групата е водена от Цвета Караянчева, която и този път не съумя да влезе в Народното събрание от Кърджали, заради обстоятелството, че ГЕРБ не печелят мандат. С нея са евродепутатите Андрей Ковачев, Андрей Новаков и Асим Адемов.

„ Ние сме тук не да се оплакваме на чужденците, тъй като някой може да каже фразата, която беше споделил Петко Славейков, че в България не бият. Не, ние сме тук, с цел да осведомяваме европейската общественост като членове на Европейски Съюз, че европейски жители някъде в България биват репресирани, демокрацията е в заплаха, човешките права са нарушени и би трябвало да се съблюдава върховенството на закона„, споделя Цвета Караянчева, явно обърквайки двамата Петковци.

Цитатът ѝ не е изцяло явен като концепция, само че евентуално тя желае да опровергае крилатата фраза на Каравелов и да каже на чужденците противоположното – „ Бият ни„. Вместо Каравелов обаче, тя обърква семейството с тази на Славейков.

Петко Славейков е стихотворец и журналист, също като Караянчева е бил ръководител на Народното събрание, и е измежду водачите на Либералната партия, два пъти е и вътрешен министър в държавните управления на Каравелов.

Има и още едно съвпадане – по подигравка на ориста, също като Каравелов, Цвета Караянчева е обект на неправдив слух, откакто в един от записите на премиера Борисов се чува той да се изрича нецензурно по неин адрес – случай, след който на Караянчева ѝ излезе прякора ПКП.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР