Цвета Караянчева не може да остане дълго извън публичното пространство.Тя

...
Цвета Караянчева не може да остане дълго извън публичното пространство.Тя
Коментари Харесай

Познахте ли тази стройна булка от края на НРБ? После се качи до върха в държавата

Цвета Караянчева не може да остане дълго отвън общественото пространство.

Тя пусна фотоси от сватбата си в Кърджали, която е била на 30 октомври в далечната 1988 година.

Цвета Караянчева за пръв път извади на показ фамилните архиви, показва Пик. Бившата председателка на НС публикува фотоси от сватбата си в чест на 35-ата годишнина от взаимния си живот дружно с мъжа си Илия.

За пръв път Караянчева се демонстрира обществено като младоженка, въпреки със брачна половинка ѝ да са младежка обич и да имат забележително дълъг сватбен стаж. Знаковата годишнина в националните обичаи е известна като Коралова женитба.



„ Животът е чай от мащерка, с аромат на лято, на мед и треви. Вече 35 години пием от тази чаша дружно и се топлим на сребърната ѝ пара. Скъпи са ми дребните неща, които ни свързват. Завинаги дружно! “, написа Цвета във връзка фамилния празник.

От архивните фрагменти се вижда, че преди време Караянчева е била класическа стройна младоженка и е носела дълга бяла рокля и воал. Съпругът ѝ до през днешния ден поддържа непокътнатата си марка – мустака, с който не се разделял в никакъв случай. Цвета и Илия имат една-единствена щерка Калина, която също е щастливо омъжена и живее от дълги години в София. Тя ги подари с две внучета. Бившата шефка на Народното събрание е баба на момче и момиче. Първородната внучка Теди е към този момент огромна и върви на детска градина. Нейното братче Илия, кръстено на брачна половинка на Караянчева, се роди в разгара на изключителното състояние по време на Ковид пандемията през 2020 година Илия-младши проплака в София в ръцете на експертите от „ Майчин дом “, а Караянчева съумя да опази новината, че щерка ѝ Калина е бременна наново, през всичките 9 месеца. 

Цвета изпадна от борда на Народното събрание и няколко пъти не можа да се класира за депутатско място. Предпочита свободното си време да прекарва в Кърджали.



С мъжа ѝ се радват на втора младост и в последните няколко години са се запалили по планинарството. Всеки уикенд посещават нови забележителности и гледки в региона на Родопите, а Караянчева разгласява великодушен снимков материал от естествените хубости. Тя даже направи галерия в коридорите на Народното събрание с фотографии от планинските си излети, с цел да запознае своите някогашни сътрудници с достолепията на най- мистичната планина у нас, а точно Родопите.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР