Цвета Караянчева е категорична, че президентът Румен Радев трябва да

...
Цвета Караянчева е категорична, че президентът Румен Радев трябва да
Коментари Харесай

Президентът говори малко махленски, захапа го Караянчева

Цвета Караянчева е безапелационна, че президентът Румен Радев би трябвало да обере говоренето си. " Малко просташки приказва ", отсече ръководителят на Народно събрание по време на свое изявление в ефира на bTV. По думите й парламентарната републиката не е атрофирала никога. " Думата шербет някак ме обиди ", посочи Караянчева.

Не става дума за разпределяне на шербет, а за доверието на Европейски Съюз към България. Посещенията били в нашата страна тъй като имат вяра на страната ни. " Вярват на България, имат вяра на Борисов, имат вяра на Народното събрание, даже имат вяра на президента ", посочи Караянчева и добави, че по тази причина от Европа идват тук.

Прав е президентът за всеки законопроект, за които реши да постанова несъгласие. " Не чаках толкоз постоянно ", показа ръководителят на Народно събрание. Тя е безапелационни, че това е негово свещено право.

Нека президентът да си пусне тв приемника и да слуша дебатите в Народно събрание, а освен съветниците си, прикани Караянчева. " Г-н президент дано да се чуваме по телефона, моят телефон е отворен 24 часа, не да си приказваме по медиите ", желае шефът на Народното събрание. И връзка с публични писма да има, добави тя. Караянчева изясни, че с Радев е разговаряла един път, когато и е честитил новата позиция. С премиера в границите на тези три месеца може би сме се чули два пъти, добави тя.

С никой не се е съветвала, когато публично е реагирала на изказването на Радев за атрофиралата република.

Тя е безапелационна, че не желае война сред институциите. Конфликтът сред министър председател и президент тя разяснява с: " Те са огромни мъже, ще се схванат ".

" Аз съставлявам институцията Народно събрание, няма да бъда юрист нито на президента, нито на премиера ", безапелационна е Караянчева. Ако има нещо, което президента знае, дано да заяви на институциите, само че да не влиза в ролята на опозиционен водач, по този начин вършат Българска социалистическа партия, добави ръководителят на Народното събрание. Опозицията намирала нещо, пускала го в медиите без доказателства и обстоятелства и създавала скандал.

Относно оставката на Валери Жаблянов, Кааянчева разяснява, че те са управление на Народното събрание, и би трябвало да бъдат постни, когато приказват. " Моят прочувствен метод съм го обрала ", добави тя. Народния представител може да приказва всичко, само че когато си ръководител или зам.- ръководител не може, настоя Караянчева.

Аз се пробвам да приказвам коратно, да бъда съдия. Тя показа, че и се е желала да го прекъсне, само че е нямало по какъв начин. Мога да го прекъсна, когато се употребяват обидни думи към народните представители или към Народното събрание.

Притеснителното за Караянчева е, че партията на Българска социалистическа партия се връща към един минал интервал. Сякаш курса се обръща, не евроатлантически както при Станишев. Караянчева се тревожи дали Българска социалистическа партия няма да изискат тирания на пролетарята.

Припомняме, предходната седмица в Народното събрание от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков два пъти желае оставката на Валери Жалянов и сложи ултиматум. От ГЕРБ скочиха на социалиста поради определението за Народния съд в позицията на Българска социалистическа партия за провеждането на Луковмарш.

Относно изявлението на Йордан Цонев, че депутатите имат функционален имунитет, Караянчева изясни, че той в действителност е функционален и е единствено за това, което се приказва в Народно събрание. Защото, в случай че някой е афектиран непрекъснато ще се съдим, посочи ръководителят на Народно събрание. Тя призна, че от време на време в действителност се изричат обидни думи.

Всичко това несъмнено бие по рейтинга на Народното събрание, безапелационна е Караянчева. Народно събрание има едно болшинство, това болшинство образува и държавното управление. Нормално е, когато има законопроект които не харесва на президента, негово изконно право е да го върне в Народното събрание, съобщи Цвета Караянчева. Но ние изпълняваме политиката на болшинството, не мога да схвана за какво президента се нервира на такова нещо, недоумява тя.

Наистина рейтингът на Народното събрание е доста невисок, призна си Караянчева. Тя споделя, че някой от изявленията на институциите спомагат за това рейтингът да пада. Не упреквала директно президента. Българска социалистическа партия нарушават разпоредбите, изясни Караянчева. Мястото на Валери Жаблянов е на Българска социалистическа партия и няма да бъде обещано на различен.

Марешки и споделил, че бил застрашен през вчерашния ден в Народното събрание. Казали му " в случай че вие гласувате за оставката на господин Жаблянов, ние ще желаяме вашата " - не се прави по този начин, разочарована е Караянчева. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР