Цвеклото е зеленчук, който се консумира предимно суров или в

...
Цвеклото е зеленчук, който се консумира предимно суров или в
Коментари Харесай

Цвеклото и неговите ползи за вашия организъм

Цвеклото е зарзават, който се употребява най-вече недопечен или в салати. Не доста хора знаят, че цвеклото има доста изгоди за здравето – да вземем за пример, то може да почисти черния дроб от мазнините, да предотврати задръстване на дебелото черво и да ви помогне да възстановите зрението си. И това не е всичко!

Ползите за здравето на цвеклото

Цвеклото може да усъвършенства кръвообращението, да укрепи сърдечно-съдовата система и да обезпечи на тялото задоволително сила денем. Този зарзават съдържа бетаин и триптофан, редки субстанции, които могат да успокоят нервите и да се преборят със напрежението. Противовъзпалителните му свойства и високото му наличие на антиоксиданти, ще ви помогне в битката със свободните радикали в тялото и ще усъвършенства цялостното ви здраве.

Ето по какъв начин да приготвите здравословна салата от цвекло, която можете да ядете всеки ден:

Съставки:

2-3 броя цвекло 2 броя лук екстра върджин зехтин оцет сол на усет

Инструкции:

Обелете цвеклото, откакто сте го сготвили във вода с щипка сол, нарежете го на дребни късчета и ги поставете в купа. След това нарежете лука и прибавете зехтин, оцет и сол на усет.

Оставете салатата за един час. След това можете да се насладите на усета ѝ.

Вижте още: Тинктура от прополис: Убива всички вируси, гъбички и бактерии

Тази невероятна салата ще почисти дебелото черво и черния дроб, а също ще усъвършенства зрението ви. Цвеклото е доста питателно и потребно и би трябвало да стане част от ежедневния ви хранителен режим!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР