ЦСКА заведе първото от двете дела, с които ще атакува

...
ЦСКА заведе първото от двете дела, с които ще атакува
Коментари Харесай

ЦСКА ще съди УЕФА

ЦСКА заведе първото от двете каузи, с които ще нападна УЕФА пред Спортния трибунал (КАС) в Лозана. Документите по него от страна на българския клуб са изпратени и входирани, а процедурата е стартирана и се чака аргументацията на УЕФА по проблема - за какво тимът не бе позволен до шампионата Лига Европа през този сезон.

С първата си юридическа офанзива ЦСКА оспорва решението за отнасяне съгласно "тригодишното предписание " за нов член на УЕФА. Българският клуб още веднъж се довери на американската адвокатска фирма "Уинстън & Строун ", която ще брани ползите му.

Делото ще влезе в ход сега, в който УЕФА прати своята позиция. Ако завоюва в Лозана, ЦСКА на процедура ще си извоюва и опцията да играе в Европа през идващия сезон и да "скъса " последната година от запора.

В добавка - клубът е подготвен с втория си ход против европейската централа. Той ще бъде с дело, по което ЦСКА желае финансово обезщетение за пропуснати изгоди от неучастието си в евротурнирите тази есен. Сумата, която се загатва импровизирано, е сред 400 и 600 хиляди евро и би компенсирала минаването на 3 кръга от тима, написа „ Тема спорт”.

Изход от двете каузи се чака през есента, като сходни проблеми не са нови за КАС. Неведнъж Спортният трибунал е заличавал или стопирал решения на УЕФА.

В случая на положителна за клуба развръзка той ще бъде обезщетен солидно финансово, а и ще му се даде "зелена светлина " за присъединяване в Европа следващата година, в случай че, естествено, тимът завоюва място там по състезателен път.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР