ЦСКА започна с впечатляваща победа след обрат новата 2023 година. Червените“

...
ЦСКА започна с впечатляваща победа след обрат новата 2023 година.
Червените“
Коментари Харесай

ЦСКА с шампионски обрат в Стара Загора

ЦСКА стартира с впечатляваща победа след поврат новата 2023 година.

„ Червените “ надделяха Берое с 4:1 в първия си формален мач от втория полусезон, който бе от 19-ия кръг на efbet Лига и не предложи попадения до почивката.

Така гостите реализираха първи триумф в дома на заралии от 2019-та насам и си върнаха първото място във краткотрайното класиране.

В воин за момчетата на Саша Илич се трансформира крайният бранител Брадли де Нойер, който вкара изравнителния гол за 1:1 и асистира на Дюксен Назон за 3:1.

Преди това капитанът на домакините Симеон Мечев откри с мощен отдалечен изстрел в 54-ата минута, а в 77-ата резервата на гостите Браян Морено направи обрата цялостен, разписвайки се за 2:1, до момента в който крайното 4:1 оформи от дузпа в добавеното време друга запаса – Иван Турицов.

Силно включване от пейката направи и зимното попълнение на „ армейците “ Тобиас Хайнц, а проведените им почитатели се завърнаха на стадиона и видяха по какъв начин любимците им ликуват в Стара Загора.

След триумфа ЦСКА си върна върха като събра 47 точки, с 1 повече от първенеца Лудогорец, до момента в който Берое остана с 19 в своя актив на 11-ата позиция.

През първото полувреме алените имаха териториален превес на терена, като владееха повече топката, само че чистите голови положения липсваха.

В 5-ата минута Тибо Вион бе изведен и опита подаване към Лазар Туфегджич, само че той не съумя да насочи изстрел към вратата на Иван Караджов.

В 24-ата минута Маурисио Гарсес напредна с топка в крайници и потърси Назон, но ударът на нападателя на бе блокиран.

Домакините най-вече се защитаваха и разчитаха на контраатаки, с цел да застрашат вратата на Густаво Бусато. При една от тях в 33-ата минута Вини Трибуле остана самичък против вратаря и съумя да вкара кълбото в мрежата, само че попадението бе анулирано заради засада.

До края на първата част нямаше други забавни обстановки и двата състава се отдръпнаха на отмора при нулево тъждество.

В самото начало на втората част Брадли де Нойер центрира отляво към Туфегджич, който засече с глава, само че Караджов избави отправения от границата на вратарското поле удар.

В 54-ата минута домакините стигнаха до попадение, дело на капитана Симеон Мечев, който получи пас от Трибуле и шутира от 30 метра.

Бусато не съумя да се намеси добре и топката се озова в мрежата – 1:0.

Последва тройна промяна от страна на старши треньора Саша Илич и вместо Лазар Туфегджич, Жеферсон Телес и Тибо Вион се появиха Браян Морено, Марселино Кареасо и новото попълнение Тобиас Хайнц.

Последният можеше да се разпише още с първото си допиране, само че изстрелът му срещна гредата.

Последва мощен напън от страна на ЦСКА до края на дуела и в 71-ата минута разумното се случи, когато Дюкенс Назон подаде към Брадли де Нойер, който с топовен шут и доза шанс не остави шансове на Караджов - 1:1.

Доминацията на алените продължи и в 77-ата минута се стигна до цялостен поврат, когато  Хайнц изведе в кулоар Гарсес, който върна към Кареасо. Колумбиецът шутира в дясната греда, топката се върна към Морено, който невъзмутимо се разписа за 2:1 в опразнената врата.

Пет минути преди края Дюкенс Назон също записа името си измежду голмайсторите и повиши на 3:1.

В последната минута Кареасо бе спънат в наказателното поле и основният съдия уточни бялата точка.

Зад топката застана щатният реализатор Иван Турицов, който не сбърка и оформи крайният резултат 4:1 в интерес на алените, които не престават да са водачи във краткотрайното класиране с актив от 47 точки.

В добавеното време Християн Петров полуви втори жълт и надлежно червен картон и напусна прибързано терена.

Следващият мач на ЦСКА е на 18 февруари (събота), когато на стадион " Българска войска " ще гостува съставът на Ботев (Пловдив). Малко по-рано денем пък Берое гостува на Черно море във Варна.

БЕРОЕ - ЦСКА 1:4
1:0 Симеон Мечев (54)
1:1 Брадли де Нойер (71)
1:2 Браян Морено (77)
1:3 Дюкенс Назон (85)
1:4 Иван Турицов (90+2)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БЕРОЕ :73. Иван Караджов, 3. Гомес Сана, 6. Макс Челич, 8. Серкан Юсеин, 14. Педро Сантана, 15. Георги Динков, 16. Симеон Мечев (к), 17. Спас Георгиев, 21. Вини Трибулет, 77. Божидар Пенчев, 98. Тонислав Йорданов;

Треньор: Николай Киров;

ЦСКА : 1. Густаво Бусато, 6. Християн Петров, 21. Амос Юга, 2. Юрген Матей (к), 10. Маурисио Гарсес, 5. Брадли де Нойер, 7. Джонатан Линдсет, 3. Жеферсон Телес, 15. Тибо Вион, 11. Лазар Туфегджич, 9. Дюкенс Назон;

Треньор: Саша Илич.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР