ЦСКА записа седма поредна победа в Първа лига, надигравайки с

...
ЦСКА записа седма поредна победа в Първа лига, надигравайки с
Коментари Харесай

ЦСКА взе седма поредна победа след драматичен мач с "Черно море"

ЦСКА записа седма поредна победа в Първа лига, надигравайки с 1:0 " Черно море " при гостуването си на " Тича ". Червените не стигнаха по никакъв начин елементарно до триумфа, като победното попадение падна надълбоко в добавеното време след прецизен изстрел на Фернандо Каранга.

Червените имаха тотално превъзходство в дуела, който в огромна част се играе пред вратата на варненци, само че домакините демонстрираха отлични дейности в отбрана.

Успехът оставя ЦСКА отпред в класирането с 22 точки, на четири пред " Лудогорец ", който е с мач по-малко и на пет пред " Левски ". Загубата е трета поредна за " Черно море ". Варненци, които започнаха с четири следващи триумфа към този момент се свлякоха до шестото място.

От началото на мача " Черно море " се опита да бъда доста нападателен и да наложи домашен напън. Варненци пробваха да изнесат играта в предни позиции, само че това се оказа доста рисково, откакто в първите 15 минути на няколко пъти играчи на ЦСКА изскочиха зад тила на отбраната.

При една от тези обстановки Станислав Манолев беше повален в наказателното поле от вратаря на " моряците " Евгени Боровик. Халфът стигна първи до топката, откакто стражът се вряза в него, без да играе с кълбото. Съдията Стефан Апостолов реши, че става въпрос за игрови случай и не уточни бялата точка.

 Острите влизания бяха постоянно срещана панорама в дуела на
© LAP.bg

Острите влизания бяха постоянно срещана панорама в дуела на " Тича ".

" Черно море " потърси ново изостряне на играта, само че срещаше огромни проблеми с организацията на офанзивите си. Георги Илиев не играеше толкоз постоянно с топката, а се търсеше повече изритването ѝ към полето на алените.

Все отново в средата на първата част домакините най-сетне стигнаха по-близо до вратаря на алените Витаутас Черниаускас, само че шутът на Цветелин Чунчуков профуча настрана от задачата.

В 40-ата минута реферът Апостолов и помощниците му взеха ново неверно решение. След безредие, в което участваше Каранга, топката стигна до Тиаго на левия фланг, а той откри Манолев в наказателното поле. Последният се разписа, само че реферът от близката страна Георги Дойнов подвигна флага си, сигнализирайки за засада.

Повторенията ясно демонстрираха, че Тиаго е затрупан от бранител на варненци.

Втората част стартира с изява от агитката на ЦСКА, която спря дуела за към 6-7 минути. От бранша със ентусиастите на гостите, в който се бяха настанили близо 2500 души от София, беше изстреляна военна димка. Тя образува гъста мъгла над терена и срещата беше краткотрайно спряна.

 Феновете на алените прекъснаха дуела за 6 минути при започване на втората част.
© LAP.bg

Феновете на алените прекъснаха дуела за 6 минути при започване на втората част.

Пропуските на ЦСКА и играта на " Черно море " изнервиха и двата тима, което докара повече до грубости след почивката. Стефан Апостолов подвигна единствено два жълти картона, и двата за гостите, само че постоянно играта беше спирана поради разногласия и рискови влизания.

Най-деен в разногласията беше Фернандо Каранга, който имаше жълт картон, само че беше в основата на всяко по-интересно деяние. В 75-ата минута бразилецът се строполи след удар в стомаха от Илиас Хасани, само че съдиите не започнаха никакви дейности.

Няколко минути по-рано гол на нападателя с №9 беше анулиран от другия помощник арбитър Мирослав Иванов, само че този път засада имаше.

 Съдията Стефан Апостолов постоянно беше наобикалян от играчите, само че той провокира това със противоречивите си решения.
© LAP.bg

Съдията Стефан Апостолов постоянно беше наобикалян от играчите, само че той провокира това със противоречивите си решения.

В 83-ата минута домакините останаха и с човек по-малко, след ново противоречиво решение на съдийския състав. В рамките на 60 секунди Цветелин Чунчуков получи два жълти картона, втория от които откакто удари с ръка Чорбаджийски при отскока си.

Въпреки, че бяха с човек по-малко варненци бяха доста покрай това да поднесат изненадата. Георги Божилов и Орлин Старокин стреляха от отдалеченост, само че последният прати топката над вратата.

Вместо това секунди по-късно ЦСКА стигна до заветния гол в 96-ата минута. Кирил Десподов технично копна топката над плонжа на вратаря Боровик, а Фернандо Каранга се хвърли на шпагат и я засече в опразнената мрежа.

След попадението " Черно море " се хвърли на собствен ред на взлом и даже стигна до вратата на Черниаускас. След конфликт със стража Амаду Сукуна падна в наказателното поле, само че съдията не уточни точката за дузпа.

" Черно море ": Боровик; Сукуп, Ал. Александров, Хасани, М. Костадинов; Старокин (90+6` Кузма), Г. Илиев (к) (88` Станчев); Зехиров (63` Сукуна), Божилов, Цветков; Чунчуков
Треньор: Георги Иванов

ЦСКА: Черниаускас; Дюлгеров (66` Десподов), Чорбаджийски (к), Бодуров, Недялков; Малинов (86` Кубемба), Пинто; Манолев, Тиаго, Кулма (78` Меркадо); Каранга
Треньор: Стамен Белчев
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР