ЦСКА записа първа точка в Европа. В мач от втория

...
ЦСКА записа първа точка в Европа. В мач от втория
Коментари Харесай

ЦСКА удържа Бодьо/Глимт за първа точка в Европа

ЦСКА записа първа точка в Европа. В мач от втория кръг на Лигата на конференциите столичани извъртяха 0:0 с норвежкия първенец Бодьо/Глимт.

На Националния стадион ЦСКА стартира доста офанзивно и на няколко пъти заплаши вратата на противника в първия четвърт час, залагайки на преса и бързи офанзиви по фланговете. След 20-ата минута гостите започнаха да поглеждат по-уверено към вратата на ЦСКА и пробваха да застрашат Бусато при два корнера. В идващите минути ЦСКА още веднъж натисна, само че удари на Греъм Кери и Юрген Матей не откриха задачата.

Половин час след началото на срещата норвежците пропуснаха най-чистото си състояние след неуверена интервенция на Бусато в битката за центрирана топка, само че всичко се размина без последици. Десет минути по-късно Бодьо/Глимт още веднъж имаше опция да заплаши вратата на ЦСКА, само че Ерик Ботхайм стреля неопределено.

Втората част стартира по сходство на първата – с напън на ЦСКА, само че “червените” по този начин и не стигаха до прецизен удар. Норвежците пък отвърнаха с опит за извеждащ пас зад тила на защитата на “армейците”, само че Бусато излезе и се намеси в 59-ата минута.

Бодьо/Глимт можеше да поведе в 65-ата минута след пробив на Солбакен, който преодоля Бусато, само че бранителят на ЦСКА Иван Турицов почисти топката пред голлинията. Последваха още мощни минути за противника на ЦСКА, само че без прецизен удар към Бусато.
ЦСКА подвигна оборотите и пропусна прелестна опция да поведе в 86-ата минута, само че ударът на Кайседо беше избавен.
В края ЦСКА подвигна оборотите и притисна Будьо в личната му половина в търсене на попадение. Атаките на възпитаниците на Стойчо Младенов, който се надяваше на лесна победа, идваха главно посредством бързите играчи по фланговете. В 90-ата минута състезател на норвежците се срина на тревата и това докара до влизане на медицинския щаб на норвежкия отбор. Мако по-късно гостите вкараха гол във вратата на Бусато. Реферът Александърс Ануфриевс първо уточни центъра, само че след няколко секунди размишления. Оказа се, че голмайсторът Ерик Ботхайм е направил нарушаване в офанзива и по този начин двете нули на таблото останаха непроменени.

“Почти през цялото игрово време, пресата ни се получи добре. Перфектно тактически изигран мач против един доста добре проведен тим. Нека не забравяме, че този тим, този треньор го гради 4 години. Много добре теоретичен отбор. И ние, и те имахме шансове. Мисля, че беше равносилен мач.
Късметът ни избягваше през днешния ден. Когато един играч нападна топката, той би трябвало да бъде пределно съсредоточен. Второто полувреме започнахме да ставаме по-бавни, по тази причина започнах и промяната на Йомов с Йога. Има предписание, което съблюдавам – когато не можеш да спечелиш, не би трябвало да губиш. Силата, скоростта и характерността на нашите крила през днешния ден, не беше налице. Това са мачове, от които би трябвало да се поучим ", разгласи треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР