ЦСКА записа драматичен успех във втората си контрола на турска

...
ЦСКА записа драматичен успех във втората си контрола на турска
Коментари Харесай

ЦСКА победи тимът на Подолски с гол в последната секунда

ЦСКА записа трагичен триумф във втората си контрола на турска земя. " Червените " завоюва с 3:2 контролата си с полския Гурник Забже, а победния гол падна безусловно в последната секунда от дуела. Съперникът на българите, който има 14 извоювани трофеи в родината си, е на 12-о място след първия полусезон от локалното състезание.

Тимът на Саша Илич откри още в 40-ата секунда. Браян Морено бе пропуснат от отбраната на поляците. Той се озова очи в очи с вратаря Биелица и невъзмутимо го преодоля за 1:0.

В 11-ата минута Юрген Матей извърши недодялан фал наоколо до наказателното поле. Врховец опита да изненада Димитър Евтимов с удар от дребен ъгъл, само че около задачата. В ответната офанзива Браян Морено изпревари неразчетено излезлия Биелица. Нападателят на ЦСКА съумя да го заобиколи и стреля по земя, само че много едва. Счесняк спринтира и съумя да почисти на метър пред голлинията.

В средата на първата част Морено още веднъж сътвори главоболия за Гурник. Той проби отдясно и нахлу в наказателното поле. Точно преди да потърси продължение на офанзивата, Янза го задържа и го събори на тревата. Главният арбитър уточни бялата точка. Иван Турциов се нагърби с осъществяването, прати вратаря в другия ъгъл и с лекост вкара за 2:0.

Четири минути по-късно Гурник понижи резултата. Симон Волдарчук получи пас паралелно на голлинията и засече във вратата за 2:1.

Час игра след началото Тибо Вион беше фаулиран жестоко наоколо до централната линия. Янза получи втори жълт, надлежно червен картон. Той обаче не пожела да напусне терена. Саша Илич се намеси и разреши на капитана на Забже да продължи мача, което е допустимо единствено заради неофициалния темперамент на мача.

В 80-ата минута поляците изравниха резултата. Неразбирателство в отбраната на " алените " разреши двама футболисти на Гурник да комбинират в наказателното поле при празна врата и Воладрчук осъществя втория си гол за деня. Буквално в последната секунда на мача Мено Кох донесе триумфа на " алените ". Центриране от фаул откри нидерландеца в наказателното поле, който с глава осъществя. Веднага по-късно пристигна и последния съдийски сигнал.

Така ЦСКА завоюва втората си зимна контрола против тима на Лукас Подолски. Именитият нападател обаче не беше в групата на Гурник, тъй като стана татко и е със фамилията си. Следващата контрола на ЦСКА е против ЛАСК Линц във вторник. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР