ЦСКА загуби от румънския Сепси с 0:2 в първи мач

...
ЦСКА загуби от румънския Сепси с 0:2 в първи мач
Коментари Харесай

Сепси наказа ЦСКА в Европа

ЦСКА загуби от румънския Сепси с 0:2 в първи мач от втория предвсрителен кръг на Лигата на конференциите. На стадион " Българска войска " българският вицешампион беше извънредно слаб и справедливо загуби. Пред 12 000 души играчите на Саша Илич по този начин и не сътвориха нито едно рисково състояние, макар че звездното попълнение Матиас Фаетон се остаряла, само че единствено неговите сили не стигнаха.
След почивката ЦСКА позволи две фрапантни неточности в отбрана, които бяха осъдени. Първата беше дело на Мено Кох и докара до гола на Марио Рондон, който се е разписвал във вратата на " армейците " и с екипа на ЧФР Клуж през 2020 година След това Гусато Бусато разреши топката да му бъде отнета и Роланд Варга оформи крайния резултат. Успехът за румънците можеше и да е по-изразителен, в случай че не бяха двете греди в края на дуела. 
Така ЦСКА позволи първа загуба на " Армията " в Европа от 18 години насам – 15 победи и 3 равенства за този интервал, само че тя може да натежи доста поради милионната селекция. Реваншът в Румъния е в четвъртък, като дребната разтуха за ЦСКА е, че головете на непознат терен не носят спомагателна тежест.
Първото полувреме на стадион " Българска войска " не предложи доста забавни положения пред двете порти, като хубавичко борба преобладаваше. Гостите се защитаваха чудесно, не се притесняваха да разиграват пред вратаря и с него и да изнасят топката с подавания по земя, посредством които да провеждат контри. От своя страна ЦСКА не действаше задоволително нападателно в предни позиции и стигаше само до суматохи и далечни удари.
Първият подобен беше дело на Фаетон. Той сподели, че обича да обстрелва вратата от всевъзможни позиции, откакто получи топката и без закъснение шутира от отдалеченост по земя. Но осъществяването му беше едва и по никакъв метод не затрудни вратаря на гостите Роланд Никзули. Но перлата в селекцията на ЦСКА несъмнено се нравеше със старанието си, а в един миг спря и рискова контра на Сепси и обра овациите от бранш " В ", където се бяха настанали и фенските групировки на " алените ".
Норвежкото дуо на ЦСКА – Тобиас Хайнц и Джонатан Линдсет, също се опита да затрудни вратаря на румънците, само че без необикновен триумф. От другата страна Сепси провежда отлична контра, при която Джордже Йон се измъкна от засадата и нахлу по диагонала в наказателното поле. Той финтира отбраната на " алените ", само че вместо да стреля, потърси подаване и сбърка.
Малко след подновяването на играта и двата тима имаха искания за дузпа, които не бяха почетени. Исканията на " алените " бяха надалеч по-основателни поради игра с ръка, само че основният арбитър Йохем Капфиус от Нидерландия беше безапелационен, че углавен удар няма
После настоятелната игра на Фаетон в противниковата половина още веднъж даде резултат. Той лиши топката и откри Линдсет, само че неговият шут беше доста разочароващ. След съвсем час игра и Иван Турицов шутира от придвижване, само че играчи на Сепсе се хвърлиха и избавиха вратата си.
На отсрещната врата Щефанеску се измъкна самичък против Бусато, само че притичалият Тибо Вион с съвършен шпагат го спря. Така се стигна до 68-ата минута, когато безусловно преди малко появилият се на терена Марио Рондон откри резултата. Мено Кох позволи грандиозна неточност, откакто не се ориентира добре и това разреши на Роланд Варга да стреля. Бусато мазета, само че при добавката Рондон не сбърка с невисок удар за 1:0!
В 80-ата минута шокът за ЦСКА стана цялостен! Бусато излезе от наказателното поле, потегли да финтира съперник и топката му беше отнета. Тя попадна във Варга, който с великолепно прехвърлящо осъществяване съвсем от тъчлинията, оформи крайното 2:0 за Сепси!
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР