ЦСКА взе скалпа на Лудогорец“ и се класира на полуфинал

...
ЦСКА взе скалпа на Лудогорец“ и се класира на полуфинал
Коментари Харесай

ЦСКА взе скалпа на „Лудогорец“

ЦСКА взе скалпа на „ Лудогорец “ и се класира на полуфинал за купата на България. „ Червените “ победиха с 2:1 след продължения. Първите два тима в класирането на Първа професионална лига спретнаха спиращ дъха дуел.

Срещата стартира вихрено. Николай Бодуров се пребори за топката в средата на терена, напредна няколко крачки и с бомбен изстрел препарира вратаря Броун за 1:0. Голът даде подтик на „ алените “ и до 30-ата минута можеха да вкарат още. Броун избави удар с глава на Раул Лое. Последва и пропиляна опция от Кирил Десподов.

От пропуските се възползваха гостите. Александър Дюлгеров фаулира Марселиньо със просрочен шпагат в наказателното поле. Реферът Георги Кабаков бе безапелационен – дузпа за „ орлите “. Козмин Моци не трепна и изравни – 1:1.

ЦСКА отговори с безредие в наказателното поле на „ Лудогорец “ и удар в гредата на Дюлгеров. Страничният рефер обаче подвигна засада, което ядоса Фернандо Каранга и футболистът му сподели междинен пръст. Момент, който бе уловен от телевизионните камери, само че не и от съдиите.

В средата на полувремето тимовете се хванаха за гушите. Вандерсон блъсна дете, което гони топките. Играчите на двата тима започнаха да се блъскат, само че обстановката бе овладяна.

След почивката гостите желаеха Барт да бъде изпъден. Бранителят спря откъсващия се Върджил Мисиджан. Претенциите не бяха почетени, а бранителят получи жълт картон.

В 60-ата минута „ Лудогорец “ можеше да вкара за повторно. Джоди Лукоки трансферира излезлия Витаутас Черниуаскас. Когато всички си мислеха, че топката ще влезе във вратата, тя се чукна в горната греда и се върна в игра. Малко по-късно отборът от Разград изпусна нов гол. Черниуаскас избави с крайник удар на Марселиньо. Попадение на Лукоки пък бе анулирано поради засада.

Така мачът влезе в продължения. В 95-ата минута ЦСКА вкара за 2:1. Разписа се Кирил Десподов, който хвърли в възторг почитателите по трибуните. Във второто продължение Натанаел бе изпъден за удар без топка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР