ЦСКА удари безличен Левски с 2:0 във вечното дерби на

...
ЦСКА удари безличен Левски с 2:0 във вечното дерби на
Коментари Харесай

ЦСКА удари слаб Левски

ЦСКА удари неопределен Левски с 2:0 във " безконечното дерби " на българския футбол. На Националния стадион " Васил Левски " треньорът на " сините "  
Николай Костов изненадващо пусна на вратата младия и некомпетентен Иван Андонов, който сбърка съдбовно в 61-вата минута при опит да изнесе топката. Кълбото попадна у Тобиас Хайнц и той с удар от 25 м я прати в празната врата. Вратарската неточност напълно смъкна гарда на " сините " и въпреки че младокът избави 4-5 съществени положения, при едно от тях бразилецът Фернандо Каранга (77) с добавка още веднъж прати топката в мрежата. Накрая и гредата избави " сините " от типичен срам. Попадение на Джонатан Линдсет (14) пък бе анулирано за игра с ръка на норвежеца и след инспекция с ВАР.
За целия мач " сините " не насочиха нито един прецизен удар към вратата на Густаво Бусато.
Над 30 000 се събраха на стадиона. Феновете още веднъж изстреляха ракети от Сектор Г и Сектор А. Две от тях попаднаха в журналистическата ложа, а дете получи пострадване на ръката.
Загубата на " сините " ускори битката за четвъртото място, което обезпечава бараж за Европа със седмия. Левски води с 1 т. пред Локо Пд, който до края на постоянния сезон играе с Черно море през днешния ден, гостува на Берое и посреща ЦСКА 1948. " Сините " пък гостуват на Черно море и одобряват Берое.
Преди мача самоделни взривни устройства и голям брой пиротехнически произведения са били конфискувани при щателни инспекции на Националния стадион часове преди " безконечното дерби ", заяви Иван Георгиев, шеф бранш „ Масови мероприятия “ в Министерство на вътрешните работи.
Откритите самоделни взривни устройства са били с прикачени отдалечени устройства към тях. Проверяват се камерите на стадиона, с цел да се откри кой ги е сложил. Пет от тях е открито, че не работят, сподели Георгиев. Според него не е изключено да има още скрити пиротехнически произведения.
Иван Георгиев разяснява, че са изумени от иновативността при скриването на пиротехниката и от нейното количество. По думите му единствено една от ракетите е с 380 изстрела, а откритото количество било задоволително, с цел да може през цялото полувреме на мача да има заря.
Иван Георгиев дефинира протичащото се като провокация и неспазване на дадената дума от почитател клубовете на двете агитки.
Новият президент на БФС Георги Иванов бе на стадиона, за разлика от предшественика си Борислав Михайлов. Гонзо се закани да бъдат взети съществени ограничения към футболните хулигани по сходство на Гърция и Турция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР