ЦСКА тръгна ударно в първия си официален мач за 2018

...
ЦСКА тръгна ударно в първия си официален мач за 2018
Коментари Харесай

ЦСКА прегази Верея с 5:0 и оглави класирането в Първа лига

ЦСКА потегли стремително в първия си формален мач за 2018 година, откакто " алените " разрушиха по безапелационен метод Верея с 5:0 посред Стара Загора. Близо 2000 последователи на столичани пристигнаха, с цел да изгледат онлайн дуела от трибуните на " Трейс Арена ".

Вдъхновени от поддръжката, играчите на Стамен Белчев можеха да открият резултата още в 1-ата минута. Центриране на Кирил Десподов от десния фланг откри Енрике Рафаел, който стреля с глава, само че Наумов съумя да избави.

Секунди по-късно обаче гостите поведоха!

Станислав Манолев опита удар отвън наказателното поле, топката попадна във Фернандо Каранга, който технично я пусна около вратаря - 1:0 за ЦСКА!

Последваха нови офанзиви на " алените " и бе въпрос на време да се стигне до още едно попадение, което пристигна по-късно повече от четвърт час игра.

Кирил Десподов, който направи доста мощен мач, проби отдясно в наказателното поле, пусна топката към Каранга, който откри на метри от вратата Енрике, с цел да може последният да повиши на 2:0 за " алените "!

Домакините се пробваха да пренесат събитията в половината на противника, само че въпреки че на моменти имаха предимство във владението на топката, не съумяха да основат съществени рискове пред вратата на Витаутас Черниаускас.

Нов гол на Енрике Рафаел пък бе анулиран заради засада, каквато на телевизионните повторения се видя, че няма, а до края на полувремето нов гол не падна.

Втората част стартира с напън на домакините, които пробваха висока преса, а в полза на истината в първите 10 минути те съумяха оптимално да затруднят своя надалеч по-класен противник.

Удар на Милен Танев от дъгата пред наказателното поле мина покрай задачата, с което обаче се изчерпа активът на старозагорци пред вратата на Черниаускас.

След 60-ата минута нещата си пристигнаха на мястото, а Фернандо Каранга дефинитивно умъртви интригата в мача! Бразилецът се възползва от недоразумение сред вратаря и бранител на Верея, с цел да прати топката по техничен метод в мрежата за 3:0!

До края на срещата " алените " продължиха да атакуват, което разреши на новото попълнение Роланд Алберг също да се запише измежду голмайсторите.

Холандецът съумя да си обезпечи добра позиция фронтално против вратата и със мощен удар в долния ъгъл повиши на 4:0!

До края на срещата различен нов - Хеан Бланко, който размени Каранга, също съумя да вкара дебютно попадение. В края на срещата колумбиецът от комфортна позиция преодоля Наумов и оформи крайния резултат - 5:0!

С триумфа ЦСКА оглави най-малко краткотрайно класирането в Първа лига с актив от 50 точки. " Червените " са с една повече от Лудогорец, който на следващия ден започва битката в елита с мач против Славия. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР