ЦСКА спечели второто Вечно дерби срещу Левски на четвъртфиналите в

...
ЦСКА спечели второто Вечно дерби срещу Левски на четвъртфиналите в
Коментари Харесай

ЦСКА удържа устрема на Левски и очаква дуел с шампионите

ЦСКА завоюва второто Вечно дерби против Левски на четвъртфиналите в плейофите на Националната баскетболна лига и се класира за идната фаза.

“Армейците ” се постановиха с 87:79 и този триумф ги класира напред, откакто във вторник в домашната си зала бяха даже още по-убедителни - 94:77. Сега в “Триадица ” те заплашиха да отстраняват интригата още през първото полувреме, когато поведоха с 49:33, само че “сините ” направиха опит за сериозен поврат.

Пропуски от страна и на двата отбора лишиха феновете от още повече драма във финалните минути, а към 90 секунди преди края атрактивни забивки на Зейн Ноулс и Таменанг Чо направиха задатъка на ЦСКА осем точки и действително предрешиха изхода.

“Армейците ” ще имат съществено тестване в полуфиналния двубой от плейофите, където ги чака Балкан. Тимът от Ботевград също свърши работата си против Берое в границите на два дуела, откакто първо на собствен терен беше спечелил с 89:78, а в този момент в Стара Загора затвори серията с 91:72.
13  НБЛ: Левски - ЦСКА
Капитанът на ЦСКА Венцислав Петков беше над всички за своя тим с 20 точки, а различен българин - Андрей Иванов - беше втори по ефикасност с 16, колкото записа и Таменанг Чо. Американецът направи и дабъл-дабъл поради 10-те си битки.
13  НБЛ: Левски - ЦСКА
Драган Зекович приключи с 14, само че получи травма в края на третата част и надлежно напусна игра при започване на заключителните 10 минути. Брандън Йънг направи слаб мач от пукотевица за извънредно високите си стандарти и вкара единствено 8 точки, само че пък се регистрира с 15 асистенции.

За Левски Джон Флорвиъс беше най-резултатен с 24 точки, а Алън Арнет добави 19, като записа единствено една тройка. Николай Михайлов и Златин Георгиев приключиха надлежно с 14 и 10 пункта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР