ЦСКА спечели с 9:7 първия плейофен сблъсък срещу шампионите от

...
ЦСКА спечели с 9:7 първия плейофен сблъсък срещу шампионите от
Коментари Харесай

ЦСКА взе аванс срещу шампионите

ЦСКА завоюва с 9:7 първия плейофен конфликт против първенците от Ирбис в националния шампионат по хокей на лед. Двата тима приключиха на второ и трето място в постоянния сезон и би трябвало да дефинират финалиста, който ще играе против първенците в постоянния сезон НСА за купата.

Срещата, излъчена директно по B1B Box, зарадва почитателите на хокея с доста голове, хубави положения и доста напрежение сред два от най-силните тимове у нас.

ЦСКА съумя да поведе с 4:1 в първата третина, по-късно обаче позволи равнене при 5:5 и 6:6, а в във втората и третата елементи мачът вървеше гол за гол. С по три попадения се отличиха капитанът на ЦСКА Иван Ходулов и играещият треньор на Ирбис Станислав Мухачев. Шампионите от Ирбис насочиха 42 удара към вратата на ЦСКА, а спечелилите – 27 към тяхната, което обаче се оказа задоволително за триумфа.

Изненадата в ЦСКА се оказа отсъствието на титулярния вратар Иван Стойнов, който беше заменен от Петър Николов.

„ Основната ни уязвимост беше, че не започвахме обособените третини задоволително добре готови. Върнахме се в мача от 1:5, може би тъй като играчите на ЦСКА малко се отпуснаха, само че стана доста забавен за публиката мач. В последната третина вкарахме единствено един гол и това се оказа решаващо за загубата. Няма какво да губим, би трябвало да спечелим в четвъртък “, съобщи след мача капитанът на Ирбис Мартин Бояджиев.

„ Искам особено да поздравя Петър Николов, който направи страховит мач на вратата. Щастлив съм, че играхме като един против първенците, малко се отпуснахме във втората третина, само че това не беше съдбовно и стана прекрасен мач “, добави нападателят на ЦСКА Ангел Джоров.

Следващата полуфинална среща сред Ирбис и ЦСКА е в четвъртък (10 февруари) още веднъж в Зимния замък и ще се излъчи директно по B1B Box от 20:30 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР