ЦСКА спечели с 1:0 гостуването си на Славия и се

...
ЦСКА спечели с 1:0 гостуването си на Славия и се
Коментари Харесай

ЦСКА излъга Славия и се промъкна на 1/4-финалите за Купата

ЦСКА завоюва с 1:0 гостуването си на Славия и се класира за 1/4-финалите от шампионата за Купата на България. Матиас Фаетон вкара гола за " алените ". Три греди, доста нерви и травма на Густаво Бусато белязаха следващото крепко дерби сред двата отбора.


В седмата минута Густаво Бусато отрази удар на Галин Иванов. Малко по-късно Мартин Сораков излезе самичък против Бусато, само че не съумя да преодолее бразилския пазач. В 25-ата Джонатан Линдсет получи подаване от Матиас Фаетон и шутира към вратата, само че топката мина близо около горния ляв ъгъл на вратата на “белите ”.

120 секунди по-късно ЦСКА откри резултата. Иван Турицов пресече подаване на вратаря Вуцов и по този начин стартира офанзивата на “червените ”. Тобиас Хайнц откри Фаетон и нападателят с акуратен удар откри мрежата – 0:1.

Голът предизвика грозни подиуми, откакто почитатели на Славия започнаха да хвърлят предмети по аварийна пейка на гостите и конфликтът беше пресечен за към 5 минути.

В 38-ата минута Майкъл Естрада разтресе напречната греда, а в ответната офанзива Галин Иванов пропусна да изравни, откакто Бусато избави удара му. В добавеното време удар на Ерол Дост с глава мина около вратата.

Славия притисна съперника си в началните минути на втората част. След съвсем час игра Тасев засече с глава и този път гредата оказа помощ и на ЦСКА В 70-ата минута Дюкенс Назон от ЦСКА стреля настрана от вратата на Славия. Малко по-късно Бусато пресече подаване на Галин Иванов.

В 87-ата минута травма на Густаво Бусато наложи промяна в състава на “армейците ”. Димитър Евтимов се появи на мястото на бразилеца, който беше изнесен на носилка. В 93-ата Кристиян Стоянов удари втора греда за домакините. Той стреля от далечно разстояние, само че изстрелът му нацели десния непряк дирек.

ЦСКА резервира задатъка си до последния съдийски сигнал и е 1/4-финалите в Купата на България. Последният мач на отбора за 2023 година е домакинство на Лудогорец през уикенда. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР