ЦСКА спечели мача си от шестия кръг на Първа лига,

...
ЦСКА спечели мача си от шестия кръг на Първа лига,
Коментари Харесай

ЦСКА пречупи новака "Арда" в мач с пет гола на "Българска армия"

ЦСКА завоюва мача си от шестия кръг на Първа лига, надделявайки над новака " Арда " по ненадейно сложен метод. Червените стигнаха до трите точки след 3:2 на своя стадион " Българска войска ". Точни за ЦСКА бяха Тони Уот, Евандро и Али Соу, а за отбора от Кърджали Радослав Василев и Иван Коконов.

След шест мача ЦСКА събира 11 точки и излиза на две зад " Левски ", който е краткотраен водач.

Треньорът на алените Люпко Петрович прибягна до няколко промени в състава си, като Али Соу остана на аварийна пейка, откакто още няма гол през сезона. С късмет да води офанзивата беше Тони Уот, а от първата минута стартира и Вив Соломон.

В първите минути домакините имаха превъзходство, като в редиците на " Арда " си личеше терзание. Гостите от Кърджали обаче бяха рискови на контраатаки със скоростта на Спас Делев по крилото.

 ЦСКА пречупи новака
© LAP.bg

В 16-ата минута алените откриха с попадение на Уот. То пристигна след контраофанзива, осъществена на бързи обороти. Уот откри Тиаго Родригеш в наказателното поле, португалецът му върна, центрирайки меко, а от воле шотландският нападател нямаше по какъв начин да сгреши от към 7 метра.

Уот осъществя втория си гол от началото на сезона.

Попадението успокои ЦСКА и прекомерно бързо домакините взеха решение, че са спечелили срещата. Това изигра неприятна смешка на състава и единствено четири минути по-късно " Арда " съумя да се върне в мача.

Десният бранител Деян Лозев напредна по фланга и центрира в наказателното поле, където Радослав Василев изпревари бранителите на ЦСКА и се разписа с десния крайник. Нападателят сподели положително придвижване, а с неточност беше и вратарят на ЦСКА Витаутас Черниаускас, който излезе нерачетено и беше изпреварен.

Няколко минути по-късно " Арда " имаше нов късмет, само че този път вратарят на ЦСКА изпревари Василев.

 ЦСКА пречупи новака
© LAP.bg

До края на първата част дейностите се развиваха пред вратата на " Арда ". Иван Караджов обаче се оправи чудесно и направи две значими спасявания против Евандро и Кристиян Малинов.

След почивката ЦСКА продължи да бъде по-активният тим, само че за домакините нямаше толковоа празни пространства. В 54-ата минута алените желаеха дузпа, откакто Емил Мартинов събори Уот в наказателното поле. Реферът Георги Николов обаче реши, че нарушаване няма.

Караджов отнов трябваше да се намесва при удар на Евандро и се оправи, само че в 63-ата минута ЦСКА стигна до втори гол. Уот завоюва топката във въздуха и с едно допиране изведе Евандро. Бразилецът влезе на скорост в наказателното поле и с удар по тревата се разписа под плонжа на Караджов - 2:1.

 ЦСКА пречупи новака
© LAP.bg

В идващите минути ЦСКА имаше преимущество, само че по този начин и не съумя да вкара трети гол. Червените имаха нови искания за дузпа при изблъскване на Али Соу в 78-ата минута, само че и тогава присъждане нямаше. Само три минути по-късно Уот направи огромен пропуск, стреляйки с глава от към пет метра. Той заби топката в тревата, тя отскочи и трансферира вратата.

В края на срещата на " Българска войска " стана още по-интересно, и в рамките единствено на три минути паднаха два гола. Първо в 89-ата Али Соу се разписа с глава след центриране на Иван Турицов.

ЦСКА още веднъж позволи разпределяне и получи още едно попадение в мрежата си. " Арда " понижи в добавеното време, като Иван Коконов се разписа, връщайки интригата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР