ЦСКА спечели домакинството си срещу Черно море с 3:1 в

...
ЦСКА спечели домакинството си срещу Черно море с 3:1 в
Коментари Харесай

Красиви попадения, куриозен автогол и лидерство за ЦСКА!

ЦСКА завоюва семейството си против Черно море с 3:1 в среща от 8-ия кръг на Първа лига. Срещата ще се запомни с най-бързия гол за сезона, който бе дело на “червените ” в 14-ата секунда на мача, с безразсъден автогол на Витаутас Черниаускас, както и с красивите попадения на Кирил Десподов и Рубен Пинто.

Мачът стартира повече от стремително, откакто ЦСКА взе преднина след едвам 14 секунди игра. Голмайстор за “червените ” бе Едвин Джеси, който бе изведен от Жоржиньо и трансферира Макенджиев, а топката се удари в страничната греда, само че още веднъж попадна в ганаеца, който при добавката си бе непогрешим.
 
Черно море бързо се отърси от шокиращия гол в първата минута, като в 8-ата имаше прелестен късмет за равнене. Ндонгала пусна страховит пас към Панайотов на точката за осъществяване на дузпа, само че някогашният халф на Левски стреля доста неопределено.

“Моряците ” стигнаха до равнене в 14-ата минута, само че голът им бе меко казано смешен. Витаутас Черниаускас получи пас от Божидар Чорбаджийски и нескопосано не съумя да я изрита напред, а я прати към своята врата, вкарвайки си автогол за 1:1.

ЦСКА още веднъж пое самодейността в срещата след инкасирания гол, като “червените ” натрупаха няколко положения пред вратата на Макенджиев. При едно от тях Десподов бе изведен против стража на “моряците ” и стреля, само че юношата на Пирин отби топката, която попадна в Едвин Джеси, ганаецът обаче стреля в навън.

Превъзходството на “армейците ” се материализира в 39-ата минута, когато Кирил Десподов вкара необикновен гол от директен свободен удар – 2:1.

До края на първата част до по-сериозни обстановки не се стигна и разумно ЦСКА се отдръпна при задатък против “моряците ”.

Второто полувреме стартира с нови положения пред вратата на Черно море, като в 58-ата минута феновете станаха очевидци на прелестно
попадение от Рубен Пинто, който разстреля от отдалеченост Благой Макенджиев.

Нестор Ел Маестро направи рокади, сменяйки Жоржиньо с Тиаго, който доста бързо навлезе в срещата и на два пъти можеше да вкара, само че при единия изстрел Макенджиев избави, а другият му подобен от отдалеченост, се отби в десния непряк дирек на “моряците ”.

До края ЦСКА можеше да осъществя нови попадения, като това по този начин и не случи, само че в последна сметка “армейците ” завоюваха срещата с 3:1.

С този триумф “червените ” оглавиха класирането в Първа лига с 19 точки, колкото има и Левски, само че “сините ” са с мач по-малко. Черно море пък остава пети с 12 пункта.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР