ЦСКА-София спечели дело във ФИФА срещу Ланс за правата на

...
ЦСКА-София спечели дело във ФИФА срещу Ланс за правата на
Коментари Харесай

ЦСКА-София спечели дело във ФИФА срещу френски клуб

ЦСКА-София завоюва дело във ФИФА против " Ланс " за правата на футболиста Жюл Кейта, оповестява френският влиятелен вестник " Льо Монд ", представен от Българска телеграфна агенция.

Крилото от Гвинея игра като преотстъпен на " Българска войска ". В сделката сред двата клуба е попадало съглашение, че в случай че " алените " се класират за европейските шампионати, то те се задължават да купят Кейта.

ЦСКА-София завоюва правото да играе в Лигата на конференциите, само че все пак не изиска да задържи нападателя, което накара " Ланс " да сезира ФИФА.

Защитата на ЦСКА-София е пледирала, че сделката сред двата клуба е била джука и не е разказана в контракта за предоставяне чартърен, което накара международната футболна централа да даде право на българския клуб съгласно френската медия.

Адвокатът на Ланс Севан Кариан призна пред " Льо Монд ", че е имало противоречие в контракта. Той споделя, че нито форматът на евротурнирите, нито изискванията за класирани са били ясни при подписването.

В момента Жюл Кейта е в Гвинея поради липса на виза. ФИФА също по този начин осъди " Ланс " да заплати на футболиста 575 000 евро, или заплатите му до края на контракта плюс 5% лихви поради едностранното преустановяване на договора от страна на клуба.

Кейта имаше проблеми и в ЦСКА-София, като през януари 2021 година не се върна в тима след края на зимната почивка. Тогава той е декларирал, че има здравословни проблеми, за което обаче не е показал документи. Футболистът, който смени сътрудника си, неудовлетворен от контракта с ЦСКА-София, промени тезата и се оправда с анулираните полети и блокираните летища поради пандемията.

ЦСКА-София най-накрая завоюва дело във ФИФА, клубът загуби няколко поради задължения на ЦСКА към футболисти и сътрудници. Повечето бяха доказани от Спортния трибунал.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР