ЦСКА-София ще плати всички разходи за двата военни хеликоптера, които

...
ЦСКА-София ще плати всички разходи за двата военни хеликоптера, които
Коментари Харесай

ЦСКА-София: Ще си платим за хеликоптерите

ЦСКА-София ще заплати всички разноски за двата военни хеликоптера, които ще се включат в тържествата по случай 70-ата годишнина на ЦСКА. Празникът ще се състои в събота (5 май) на стадион „ Българска армия” и на националния стадион „ Васил Левски”.

Съобщението на Военновъздушните сили провокира остри реакции от страна на почитателите на Левски. От концерн „ Синя България” и от Националния клуб на последователите – организации, които са и акционери в самия клуб, попитаха за какво частно сдружение може да употребява ресурсите на Българската войска.

Освен това от третодивизионния ЦСКА 1948, който претендира да е достоверен правоприемник на банкрутиралия ПФК ЦСКА АД, желаеха да употребяват хеликоптери и самолети за дуел от „ В” група на 2 юни.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов разгласи, че това са заяждания на дребно. Той акцентира, че за 105-ата годишнина на Левски следващата година ще помоли и Министерство на вътрешните работи да направи сходен жест.

Пред bTV обаче изпълнителният шеф на ЦСКА-София Пламен Марков бе безапелационен, че точно от клуба ще покрият разноските на военните, които възлизат на 2000 лева

„ За мен това е следващата задявка. Искам да успокоя всички загрижени, че ЦСКА се е договорил с Министерство на защитата и поема всички разноски, свързани с нашия празник. Мисля, че е най-логично и обяснимо е да има сходна взаимна изява, защото ЦСКА в самото си основаване е обвързван с Българската армия”, разяснява Марков.

Легендарният халф разгласи като „ абсурдни” изказванията, че частен клуб се употребява с ресурсите на армията.

„ Ние сме социална организация. ЦСКА и Левски са явления в нашата страна, чиято активност е обвързвана с интереса и живота на милиони почитатели. ЦСКА символизира българския спорт. Това е най-успешният и различим клуб в Европа и света. Не бива да изпадаме в извинителен режим ", сподели още Марков, който въпреки всичко призна, че не знае точната сума за включването на хеликоптерите в тържеството.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР