ЦСКА-София ще направи 15-и опит да постигне първата си победа

...
ЦСКА-София ще направи 15-и опит да постигне първата си победа
Коментари Харесай

ЦСКА-София с пореден опит да победи Лудогорец на Армията

ЦСКА-София ще направи 15-и опит да реализира първата си победа над Лудогорец на своя стадион " Българска войска ". Тази вечер " алените " посрещат " орлите " в конфликт от 6-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора се обрисуват като главните кандидати за купата и през този сезон, тъй че конфликтът няма да е единствено за три точки, само че и за психическо преимущество над противника.

Статистиката обаче не е на страната на домакините. В досегашните 14 конфликта с разградчани " армейците " реализираха 10 равенства и 4 загуби на своя стадион. В общата статистика везните клонят даже още повече към " зелените " - 13 победи, 13 равенства и 1 загуба.

От друга страна обаче ЦСКА-София може да се похвали с много мощна домакинска серия в последно време. " Червените " имат 5 следващи победи на " Армията " във всички шампионати и нямат загуба на своя стадион към този момент 14 месеца. Те се надяват тази наклонност да се резервира и през днешния ден.

Лудогорец по традиция стартира сезона нерешително и позволи непредвидена загуба с 1:3 от Ботев (Враца). След това обаче играчите на Павел Върба включиха на скорост и завоюваха 4 следващи победи над Славия, Черно море, Етър и Локомотив (Пловдив), като в тези мачове демонстрираха и страхотна ефикасност - 12:2 гола в тяхна изгода. Сега разградчани идват на " Армията " със самочувствие и убеденост, че могат да си тръгнат с трите точки.

В ЦСКА-София би трябвало да мислят с изключение на за днешния мач, само че и за идния си конфликт с Б36 Торшавн в Лига Европа. " Армейците " преди дни отстраниха БАТЕ (Борисов) в шампионата и имат все по-големи упоритости, тъй че Стамен Белчев ще има едно мислено.

Наставникът продължава да не може да разчита на инфектираните с ковид Ахмедов и Занев, както и на контузения Турицов. Под въпрос е и присъединяване на Тиаго Родригес, който също е с лека контузия. Така на терена се чака да излязат Бусато под рамката и Гълъбов, Антов, Матей и Мазику в защита. Юга и Санкаре ще са опорни халфове, а Белтраме ще работи като плеймейкър. Енрике и Йомов ще са на двете крила, а офанзивата ще води Соу.

В Лудогорец пък още веднъж ще липсват Дяков и Вандерсон. Върба най-вероятно ще опълчи Стоянов на вратата и пред него в защита Сисиньо, Моци, Григоре и Недялков. Баджи и Сантана ще бъдат опорните полузащитници, а Каули ще работи като плеймейкър. Чибота и Текпетей ще оперират по крилата, а в офанзива ще стартира Кешерю.

efbet Лига, 6 кръг:

ЦСКА-СОФИЯ - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни сформира:

ЦСКА: Бусато, Гълъбов, Антов, Матей, Мазику, Санкаре, Юга, Белтраме, Йомов, Енрике, Соу

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Сисиньо, Моци, Григоре, Недялков, Сантана, Баджи, Чибота, Каули, Текпетей, Кешерю

Стадион: " Българска войска ", София
Съдия: Георги Кабаков
Начало: 20:30 часа

efbet Лига 6 кръг, неделя 20 септември  ЦСКА-София 20:30предстои  Лудогорец
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР