ЦСКА - София се превръща в основен претендент за ползването

...
ЦСКА - София се превръща в основен претендент за ползването
Коментари Харесай

"ЦСКА - София" стана основен претендент за базите на ЦСКА след обявяването на критериите

ЦСКА - София " се трансформира в главен кандидат за използването на базите на банкрутиралия ПФК ЦСКА АД. Критериите за присъединяване в състезанието за отдаване чартърен на стадион " Българска войска " и подготвителната база в Панчарево бяха оповестени от спортния министър Красен Кралев.

Те са такива, че на процедура слагат третодивизионния " ЦСКА 1948 " в губеща позиция. Това е по този начин поради условието футболният клуб, който кандидатства, да има уставен капитал не по-малко от 5 млн. лв. и да е осъществил в последните три финансови години (от 2014 до 2016 г.) оборот от най-малко 15 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Справка в Търговския указател демонстрира, че капиталът на ръководения от Гриша Ганчев " ЦСКА - София " е 6.6 млн. лв., а на " ЦСКА 1948 " е 50 хиляди лв..

На въпрос дали състезанието не е превдварително решен, Кралев отговори: " Наясно съм, че критериите подсигуряват икономическа непоклатимост. Гарантират, че наемателят, който ще получи базите за прилагане, ще бъде задоволително добър собственик. Аз съм министър на младежта и спорта и ме интересува държавният интерес да бъде обезпечен. Тази условия подсигуряват държавния интерес ". Думите на министъра пристигнаха в по-остър звук, след което той благодари и си потегли.

Базите ще се дадат за прилагане чартърен за 10 години, като този, който ги употребява, ще би трябвало да влага в тях. При влизането в действие на новия закон за спорта срокът може да бъде повишен на 30 години, уточни министърът.

Предисторията

Интерес към състезанието за " Българска войска " и базата в Панчарево неколкократно показаха от " ЦСКА - София ", състезаващ се в Първа лига, и третодивизионният " ЦСКА 1948 ".


© Анелия Николова

Базите бяха апортирани в новосъздаденото държавното сдружение " Сердика спортни парцели " ЕАД. То беше вписано в Търговския указател тази седмица с капитал 73 217 089 лв., образуван от включването на няколко парцела – състезателен комплекс " Българска войска ", спортно-тренировъчната база в Панчарево, спортния комплекс " Червено знаме ", както и част от спортния комплекс " Къро ".

При откриването на зала " Фестивална " министър-председателят Бойко Борисов разяснява тематиката. " Базата на ЦСКА си е на ЦСКА и за нищо друго не може да се употребява. Отборът им върви повече от добре ", сподели Борисов. Думите му оставиха чувство, че приказва за ръководения от Гриша Ганчев " ЦСКА - София ".

След банкрута на ПФК ЦСКА АД " Българска войска " и базата в Панчарево бяха дадени за прилагане на " ЦСКА - София " с контракт за наем за общо малко над 80 хиляди лв. месечно. Спортното министерство е признало на клуба инвестиция от 1.150 млн. лв..

Волейболният ЦСКА е показал интерес към дълготрайно прилагане на зала " Васил Симов ", която е част от комплекс " Червено знаме " и също е апортирана в новото държавно сдружение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР