ЦСКА-София се класира за плейофа в Лигата на конференциите след

...
ЦСКА-София се класира за плейофа в Лигата на конференциите след
Коментари Харесай

ЦСКА-София продължава в Европа, “Левски“ с шокиращо отпадане

ЦСКА-София се класира за плейофа в Лигата на конференциите откакто победи с 2:0 ирландския " Сейнт Патрикс " като посетител и съумя да заличиха загубата с 0:1 в София преди седмица.

Точно противоположното се случи на “Левски “ против малтийците от " Хамрун Спартанс ". Отборът на Станимир Стоилов имаше преднина от един гол след успеха като посетител, само че рухна в София и отпадна от европейския шампионат.

С успеха си ЦСКА-София стана първият български тим, който отстранява противник в Европа след загуба вкъщи в първата среща. В идващия кръг “червените “ ще порят с " Базел " в спор за място в групите на шампионата.

ЦСКА поведе още в 12-ата минута след ъглов удар и попадение на Гарсес. Последваха обаче сложни минути. В 22-ата минута врататят на “червените “ Бусато избави рисков удар, а по-късно домакините " Сейнт Патрикс " съумяха да натиснат българите в тяхната половина.

След почивката играта се изравни. Успехът за ЦСКА пристигна след гол от дузпа на Турицов в 81-ата минута

На този декор " Левски " изненадващо завърши присъединяване си в европейските шампионати след загуба в София от малтийския " Хамрун спартанс " / Българите имаха цялостно предимство в целия мач, само че направиха доста пропуски.

Така се стигна до гола за малтийците в 77-ата минута, когато Матю Гийомие употребява неприятно отиграване на вратаря Николай Михайлов. Българският вратар не съумя да хване топката и даде късмет на Гийомие да направи лесна добавка в мрежата.

В 90-та минута " Левски " изравни след гол на Цунами след ъглов удар. Драмата бе цялостна, тъй като незабавно по-късно " Хамрун " още веднъж вкара. Райън Каменцули означи решителния гол с доста добре ориентиран удар. Така дуелът влезе в продължения, а най-после се стигна до дузпи.

При дузпите малтийският тим се наложи с 4:1, без да изпусне своите благоприятни условия. За " Левски " от бялата точка пропуснаха Цунами и Филип Кръстев.

“Приказните осем месеца завършиха и в този момент още веднъж би трябвало да стартираме да работим. Поуката е, че поради успехите ни в този интервал пропуснахме стадии от развиването си, повярвахме доста в тези победи. То е и обикновено, откакто осем месеца съвсем не губиш. Предстои ни доста да работим и да подобрим играта си ", разяснява треньорът на “Левски “ Станимир Стоилов след мача.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР