ЦСКА-София победи "Ботев" /Враца/ с 2:1 в мач от 16-ия

...
ЦСКА-София победи "Ботев" /Враца/ с 2:1 в мач от 16-ия
Коментари Харесай

ЦСКА-София победи „Ботев“ /Враца/ с автогол на Венци Керчев /снимки/

ЦСКА-София победи "Ботев " /Враца/ с 2:1 в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Домакините поведоха след автогол на Венцислав Керчев в 17-ата минута, а в 58-ата Али Соу удвои.
Наставникът на алените Бруно Акрапович е заложил на тактиката с "Рома ". Единствените промени са по крилата. На местата на Йомов и Мазику, на които им е дадена отмора, са Вион и Кери.
Първата по-опасна стуация стана факт в 12-ата минута, когато Соу добре обърна фронта на офанзивата вляво към Вион. Защитникът центрира към непокрития Санкаре, който стреля с глава от три четири метра, само че в навън, защото топката му пристигна малко по-висока и не съумя да я смъкна под напречната греда.
"Ботев " отговори с удар на Генов в 14-ата минута. Том центрира от фаул към централния нападател, който засече с глава на първата греда, само че Бусато показва класа и мазета.
Така се стигна до 17-ата минута, в която домакините взеха преднина. Занев центрира отляво към Соу, който не съумя да насочи удар с глава. Топката обаче рикошира в тялото на сюрпризирания Керчев и влезе в мрежата на Костов за 1:0. Това е втори автогол за бранителя на врачани през последния месец. Той прониза личната си врата и в дуела против "Лудогорец " в Разград.
В 23-ата минута Тиаго насочи шут от воле, а след рикошет в тялото на Керчев топката излезе в корнер. След неговото осъществяване португалецът опитва нов изстрел, този път от далечна отдалеченост, само че в навън.
Секунди по-късно Соу бе изведен очи в очи против Костов, преодоля стража на гостите и стреля от дребен ъгъл, само че Керчев почисти пред голлинията. Последва безредие в наказателното поле, което приключи със избавяне на Костов след рисков удар на Санкаре от 13-14 метра.
В 26-ата минута Атанасов стреля от границата на наказателното поле, завършвайки независим пробив през центъра, само че Бусато улови.
След половин час игра Тиаго на два пъти бе покрай попадението, само че Костов се намеси сполучливо в тези обстановки. Първо халфът стреля подло от фаул, само че стражът мазета. Секунди по-късно вратарят на врачани отрази нов добър шут на португалеца, а при добавката от пет-шест метра Санкаре прати топката над напречната греда, а не в празната врата. Дори да го бе сторил, голът нямаше да бъде зачетен, защото играчът на ЦСКА-София бе в засада.
В 35-ата минута домакините сътвориха следващи няколко рискови положения. Първо Вион стреля под ъгъл, Костов избави, а защитник в зелено почисти в корнер. След неговото осъществяване Антов завоюва единоборство с Миланов, а ударът му с глава се спря в дясната греда. Защитникът на врачани пък падна на земята с кръв по лицето и се наложи намесата на лекарския екип.
В началото на втората част ЦСКА-София завоюва ъглов удар, след който Юга засече с крайник на задната греда, само че в навън. Секунди по-късно Вион шутира добре, само че Костов избави.
В 51-ата минута Занев центрира чудесно към Санкаре, който насочи изстрел с глава от близка отдалеченост, само че топката профуча около дясната греда.
Седем минути по-късно се случи предстоящото и домакините поведоха с 2:0. Занев изведе Кери зад защитата на гостите, крилото центрира по земя към Соу и таранът вкара без проблем с техничен шут от четири-пет метра.
В 63-ата минута гостите съумяха да върнат едно попадение след подарък от страна на ЦСКА-София. След изритана топка напред, която стигна до Матей, бранителят реши да върне обратно към Бусато. Вратарят обаче сбърка при отиграването си и даде кълбото на капитана на врачани Даниел Генов, който без проблем вкара в опразнената врата - 2:1.
В 73-ата минута единствено Мартин Костадинов попречи на "червените " да доближат до трето попадение. След центрирането от корнер влезлият като запаса Йомов бе останал непокрит и насочи удар по диагонала, само че Костадинов се намеси и мазета от голлинията. Въпреки това топката остана в игра и попадна у Тиаго, който не се поколеба и незабавно центрира към Али Соу. Нападателят съумя да насочи добре кълбото, само че още веднъж положителната интервенция на бранителя на врачани резервира резултата неизменен.

ЦСКА-София - "Ботев " /Враца/ 2:1

1:0 Венцислав Керчев 17 авт.
2:0 Али Соу 58
2:1 Даниел Генов 63

ЦСКА-София: 1. Бусато, 26. Антов, 2. Матей, 11. Занев, 15. Вион, 21. Юга, 3. Жеферсон, 8. Кери, 20. Тиаго, 13. Санкаре, 22. Соу

"Ботев " /Враца/: 33. Костов, 24. Н’Диайе, 81. Зехиров, 37. Керчев, 9. Генов, 6. Гаджев, 18. Миланов, 77. Костадинов, 10. Атанасов, 88. Том, 28. Златински
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР