ЦСКА-София не се отказва да играе в Европа, макар че

...
ЦСКА-София не се отказва да играе в Европа, макар че
Коментари Харесай

ЦСКА-София съди УЕФА за 600 000 евро

ЦСКА-София не се отхвърля да играе в Европа, въпреки че загуби по всички точкти и във всички съдилища. Клубът на Гриша Ганчев заведе първото от две каузи, с които ще нападна УЕФА пред Спортния трибунал (КАС) в Лозана. Новината е на сътрудниците от dir.bg.

Процедурата е стартирана и се чака аргументацията на УЕФА за какво не бе позволен тимът до шампионата Лига Европа през този сезон. ЦСКА-София оспорва решението за отнасяне съгласно " тригодишното предписание " за нов член на УЕФА.

Българският клуб още веднъж се довери на американската адвокатска фирма " Уинстън § Строун ", която ще брани ползите му. Адвокат там е българин, който поддържа ребрандирания клуб.

Делото ще влезе в ход сега, в който УЕФА прати своята позиция. Ако завоюва в Лозана, ЦСКА на процедура ще си извоюва и правото да играе в Европа след края на сезон 2017-2018 година и да " скъса " последната година от запора, оповестяват още сътрудниците.

В добавка - клубът подготвен с втория си ход против европейската централа. Той ще бъде с дело, по което ЦСКА желае финансово обезщетение за пропуснати изгоди от неучастието си в евротурнирите тази есен.

Сумата, която се загатва импровизирано, е сред 400 и 600 хиляди евро и би компенсирала минаването на най-малко 3 кръга от тима (което в никакъв случай не е сигурно).

Изход от двете каузи се чака не по-късно от края на октомври, като сходни проблеми не са нови за КАС.

Припомняме, ЦСКА-София беше изхвърлен за три години от Европа, защото по тълкуванието на УЕФА " майката " Литекс е изгубила това право, сменяйки цветове, седалище, емблема и така нататък По този метод европейската централа стопира опити на клубовете да ощетят свои кредитори и чиновници.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР