ЦСКА-София надви Славия с 3:2 като гост в столично дерби

...
ЦСКА-София надви Славия с 3:2 като гост в столично дерби
Коментари Харесай

ЦСКА-София би Славия в мач с 5 гола, Георги Петков се контузи тежко

ЦСКА-София надделя " Славия " с 3:2 като посетител в столично дерби от 20-ия кръг в Първа лига. Това е първа победа за " алените " в формален мач за годината, а дуелът ще се запомни и с тежката травма на вратаря на домакините Георги Петков.

В 34-ата минута Жорди Кайседо се сблъска с ветерана, който си глътна езика, като загуби схващане. Беше изнесен на носилка, само че лекарският екип няколко минути не можа да отвори вратата на колата за спешна помощ (!), по този начин тръгването за болничното заведение се забави. А това бе следващ печален епизод от българския футбол. И от българското опазване на здравето.

На мястото на Петков на терена се появи 15-годишният Денислав Жеков, който дебютира в мъжкия футбол.

В 55-ата минута Людовик Соарес подаде за новото испанско попълнение Йон Бакеро, който с глава откри резултата. Неговият татко - легендата на " Барселона " Хосе Мария Бакеро го гледаше от ложата на ст. " Славия ".

Само осем минути по-късно Кери центрира към Кайседо, който от близко изравни резултата.

В 72-ата минута Кери още веднъж подвигна кълбото от корнер за Мено Кох и той се възползва от недоразумение в защитата на домакините, с цел да направи 2:1. Шест минути по-късно Амос Юга с хубав диагонален удар осъществя за 3:1.

Десет минути преди приключване на постоянното време Ерол Дост с прекрасен шут от границата на наказателното поле върна интригата в дуела. В 84-ата минута Ертан Томбак получи втори жълт и надлежно червен картон и остави Славия с човек по-малко на терена.

Във втората минута на спомагателното време същото сполетя Греъм Кери от гостите.

По-рано през днешния ден " Лудогорец " победи с 2:1 " Черно море " във Варна. И има пет точки задатък пред ЦСКА-София.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР