ЦСКА- София надигра с 2:1 Пирин (Благоевград)в мач от 12-ия

...
ЦСКА- София надигра с 2:1 Пирин (Благоевград)в мач от 12-ия
Коментари Харесай

ЦСКА - София се измъчи сериозно срещу Пирин, Морено измъкна червените

ЦСКА- София надигра с 2:1 Пирин (Благоевград)в мач от 12-ия кръг на efbet Лига.

В воин за " алените " се трансформира Браян Морено, който създаде дузпа в 19-ата минута, осъществена от Дюкенс Назон, и вкара второто попадение за своите в 23-ата минута. За " орлетата " се разписа Иван Тасев в 26-ата минута.

Успехът на ЦСКА - София не пристигна по никакъв начин елементарно, защото благоевградчани сътвориха много голови положения, а един път и гредата оказа помощ на домакините след шут на Костов, съобщи sportal.bg.

От първата минута за " алените " започва новото попълнение Жираир Шагоян, за който това бе дебют. Друг нов - Марселино Кареазо, остана на пейката.

Изненадващо първи до голово състояние стигнаха гостите от Благоевград. Това се случи в 6-ата минута, когато някогашният футболист на " алените " - Александър Дюлгеров, пропусна да се разпише от метър на празна врата, защото стреля с глава в навън, засичайки центриране от корнер.

Постепенно домакините се изнесоха в по-предни позиции след първичното им безгрижно показване и в 19-ата минута откриха резултата. Морено получи извеждащ пас очи в очи с Георгиев, съумя да чукне топката преди вратаря на благоевградчани, който го фаулира и реферът Иво Андреев отсъди дузпа. Назон я осъществя с удар по земя.

Четири минути по-късно ЦСКА - София удвои. Назон и Шопов комбинираха в половината на гостите, първият откри Морено в наказателното поле. Последва финт на нападателя, който навлезе във вътрешността и с майсторски удар повиши на 2:0.

Пирин не се отчая и в идващите минути провежда две доста рискови офанзиви. При първата Костов нацели напречната греда след удар с глава. Съдиите подвигнаха засада, само че в случай че беше паднал гол, той щеше да бъде приет след интервенция на ВАР, защото нападателят на " орлетата " се намираше в постоянна позиция.

Секунди по-късно, в 26-ата минута, Ради Цонев изведе чудесно Тасев, който вкяра останал самичък против Евтимов.

" Червените " пробваха да отговорят на предизвикването с удар на Шопов от 20 метра, който Георгиев улови.

В 44-ата минута " орлетата " сътвориха поредна опция пред противниковата врата, само че Тасев избра да финтира вместо да шутира от комфортна позиция, което се оказа погрешно решение.

След почивката домакините постановиха известно превъзходство при владеенето на топката, само че в 58-ата минута Пирин като по знамение не изравни. Тасев преодоля двама футболисти на дясното крило, нахлу в наказателното поле и върна към Цонев, който шутира от 14-15 метра, а Евтимов мазета.

До края на срещата играта бе равностойна, а два изстрела на Шопов и резервата Чарлз не затрудниха Георгиев. От своя страна Пирин получи опция да извърши фал пред наказателното поле на домакините в 94-ата минута, само че Цонев нацели главата на Матей и трите точки отидоха в актива на " алените ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР