ЦСКА-София може да привлече играчи от доскорошния отбор на новия

...
ЦСКА-София може да привлече играчи от доскорошния отбор на новия
Коментари Харесай

Ел Маестро води Пехливан в ЦСКА-София

ЦСКА-София може да притегли играчи от досегашния тим на новия си треньор Нестор Ел Маестро. Сърбинът изведе Спартак Търнава до първа купа в Словакия от 45 години. Но сходно на младия експерт, част от главните футболисти са напуснали клуба.

Един от тях е 29-годишният халф Ясин Пехливан, който е някогашен национал на Австрия с 19 участия, а Ел Маестро споделя по негов адрес, че му е доста непосредствен другар. Не е изключено ЦСКА да предложи контракт на Пехливан, защото един от постовете, на които търси попълнения, е точно вътрешен халф. Австриецът е свободен сътрудник, откакто контрактът му със Спартак Търнава е изминал и е отказал да го възобнови.

Пехливан има нелоша визитка, младеж е на Рапид Виена и има 62 мача за тима в елита. Играе още за Газиантепспор, Бурсаспор, Кайзери Ерчиеспор и Ред Бул Залцбург. През 2016/17 година остава без тим, преди да бъде притеглен в Спартак Търнава от Нестор Ел Маестро. “Ясин ми е другар, ние ще бъдем дружно до живот. Ние му помогнахме и той ни оказа помощ. Ясин направи доста мощен сезон в Словакия и се надявам хората тук да го помнят дълго. Очаквам да получи предложение от елита на Турция”, споделя неотдавна Ел Маестро.
Един от шефовете на Спартак благодари на Пехливан за приноса му за купата, като го разказва като водеща фигура на терена с отлични организаторски качества.
Освен него Ел Маестро ще опита да вземе в ЦСКА и други футболисти, чиито качества познава добре. Армейците работят от дълго време по селекцията и водят договаряния с много състезатели. Вече стана ясно, че те са подписали с централния бранител Стивън Перейра (24 г.), който идва от втородивизионния холандски МВВ Маастрихт.

“Тема спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР