ЦСКА-София изглежда най-сетне ще намери нов отбор на Божидар Чорбаджийски.

...
ЦСКА-София изглежда най-сетне ще намери нов отбор на Божидар Чорбаджийски.
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" прати първия си капитан в Букурещ

" ЦСКА-София " наподобява най-накрая ще откри нов тим на Божидар Чорбаджийски. 24-годишният бранител дойде през вчерашния ден в Букурещ, с цел да приключи договарянията си с ФКСБ (бившия  " Стяуа " ). Очакваше се нощес румънският вицешампион да удостовери привличането на българина. Според тамошните медии уговорката е той да играе чартърен за един сезон, за което " ЦСКА-София " би трябвало да получи 50 000 евро, а по-късно може да бъде изплатен за 450 000 евро.

" Щастлив съм, че пристигам в Румъния ", съобщи Чорбаджийски на летището и отхвърли повече мнения.

От предишния сезон е ясно, че " ЦСКА-София " към този момент не разчита толкоз на Чорбаджийски, който другояче бе корав титуляр след преместването на тима от Ловеч в столицата през лятото на 2016 година Той даже бе и първи капитан на тима след преименуването му, като концепцията бе той да бъде като алегорична връзка с банкрутиралия ЦСКА. Чорбаджийски игра за 31-кратния първенец от 2013 година до последния му формален мач - финала за Купата на България против " Монтана "  на 24 май 2016 година Той бе и един от едвам двамата футболисти на ЦСКА, които сега са в състава на " ЦСКА-София ", дружно с Валентин Антов.

На Чорбаджийски не оказа помощ и изваждането на сегашния първи капитан Николай Бодуров от състава. След махането на последния в защита се разчита най-много на португалеца Нуно Томаш и испанеца  Раул Албентоса.

Междувременно " ЦСКА-София " реши да обезпечи съперник на левия си бек Жеферсон, като притегли още един чужденец. Вчера контракт с клуба подписа Брадли Мазику (23 г.). Той бе платен за необявена досега сума от френския втородивизионен " Лориен ". Мазику е ученик на школата на този тим, само че през последните два сезона е пратен да натрупа игрови опит в третодивизионните " Дюнкерк " и " Шоле ". Френският сайт le10sport.com твърди, че интерес към Мазику, който има и конгоански паспорт, е имало още от " Троа ", " Валансиен ", " Шатору ", а също от швейцарски и немски клубове.

Това е седмият чужденец, който бе притеглен в " ЦСКА-София " това лято след Тони Уот, Греъм Кери, Диего Фабрини, Вив Соломон-Отабор, Денис Давидов, вратаря Густаво Бусато и Раул Албентоса. Единственият нов българин е Петър Занев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР