ЦСКА-София има намерение да строи стадион. Поне това показват последните

...
ЦСКА-София има намерение да строи стадион. Поне това показват последните
Коментари Харесай

ЦСКА-София се гласи да строи стадион, Ганчев взе “АРЕНА ЦСКА” от Инджов

ЦСКА-София има желание да строи стадион. Поне това демонстрират последните дейности на притежателите на алените. Преди няколко дни ЦСКА-София е придобил сдружението “АРЕНА ЦСКА” ЕООД, видя Sportal.bg .

Въпросното сдружение е с предмет на следната активност: ръководство на строителни и капиталови планове, строителство, цялостни вложения и реконструиране на спортни и публични уреди и здания, образуване и реализиране на монтажно-строителна активност в България и чужбина, строителна промишленост, дизайн на спортни уреди и недвижими парцели, изследване, планиране и инженеринг в региона на строителството, ръководство и ескплоатация на спортни уреди, хотели, заведения за хранене и други туристически и публични заведения, както и всякаква друга стопанска активност, незабранена със закон.

Капиталът на сдружението е 2 лв. и е импортиран посредством парична вноска.

Любопитен факт е, че до неотдавна едноличен притежател на капитала на “АРЕНА ЦСКА” ЕООД бе Юлиян Инджов, а шеф - Роксана Шахънска.

Сега предприемачът е трансферирал сдружението на ЦСКА-София, а негов нов шеф е доближената до Гриша Ганчев Искра Григорова. Именно тя е притежател и на компанията “Ред Енимълс”, която завоюва активите и емблемата на банкрутиралия ЦСКА за сумата от 8 млн. лв..

Все още не е ясно дали ЦСКА-София има обезпечено финансиране за нов стадион, който обаче няма по какъв начин да бъде издигнат на мястото на “Армията”. Причината е, че в “Борисовата градина” са неразрешени сходни огромни градежи, а могат да се правят единствено ремонтни действия.

Преди време се появи информация, че финансирането ще пристигна от страната, само че и това е малко евентуално, защото е неразрешено от закона - държавното управление да подари 30-40 милиона лв. на частно сдружение, което да си направи стадион с прилежащи магазини, кафета и заведения за хранене, от които да изкарва пари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР