ЦСКА - София и Етър се надигнаха с недоволство срещу

...
ЦСКА - София и Етър се надигнаха с недоволство срещу
Коментари Харесай

"ЦСКА - София" поведе няколко клуба с искане за отстраняване на "аквариума" на "Лудогорец арена"

ЦСКА - София " и " Етър " се надигнаха с неодобрение против изискванията в бранша за посетители на стадион " Лудогорец сцена ". Те оприличиха трибуната на " аквариум " поради шумоизолиращата бариера и приканиха за незабавни ограничения за основаването на естествени условия за последователите.

В изказването се споделя, че то е подкрепено от пет клуба, измежду които се загатват още пловдивските " Ботев " и " Локомотив ", както и " Берое ". Становището обаче е оповестено единствено в уеб страниците на алените и на търновци.

" Ботев " разгласи, че " не е давал единодушието си да бъде подписван под публикуваната от " ЦСКА-София " декларация ". " Съветът на шефовете бе осведомен от управлението на столичния клуб със случая, само че не е изказвал мнение по въпроса ", обявиха " канарчетата ".

" Вече втора година последователите на гостуващите тимове на стадион " Лудогорец сцена " в Разград са подложени на извънреден произвол от страна на управлението на ПФК " Лудогорец 1945 " ЕАД. " Аквариумът " като се изключи че е неуместен за последователите също по този начин и затруднява оптимално подкрепянето на техния отбор. Също по този начин при неприятни метеорологични условия употребяваното стъкло се запотява, което пък прави невероятно даже гледането на самата футболна среща ", се показва в декларацията.


© LAP.bg

Недоволните акцентират, че " от всичките 29 професионални футболни клуба в България само ПФК " Лугодорец 1945 " подхваща такива драконовски ограничения по отношение на последователите на футболната игра и се пробва да обезсмисли самото посещаване на футболните срещи в Разград. " " Единственият сходен случай е секторът за посетители в гр. Русе, където и сега е опъната преградна мрежа, която основава съществени опасности за почитателите при положение на нужда от бързо излизане от стадиона. "

В писмото се споделя, че футболът е спорт за хората и че без последователите той не би бил обществен феномен.

" Ръководството на ПФК " Лудогорец 1945 " ЕАД неведнъж e обяснявало, че " аквариумът " е построен поради държанието на гостуващите последователи на стадион " Лудогорец сцена ". В нито един миг обаче не чухме пояснение за какво нито един различен професионален футболен клуб в Първа или Втора професионална лига досега не се е оплакал от нещо сходно. Това сигурно значи, че проблемите не идват от почитателите и още веднъж се прави опит да се отклони вниманието на обществото в неверната посока ", се споделя още в писмото.

Във времето и последователите на " Левски " неведнъж са се оплаквали от изискванията в бранша. Преди ден изпълнителният шеф на " Лудогорец " Ангел Петричев сподели, че клубът се приготвя за построяването на нова естрада за посетители, като тя ще е като бранш " Козмин Моци ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР