ЦСКА-София и други тимове по света, представящи се за спортни

...
ЦСКА-София и други тимове по света, представящи се за спортни
Коментари Харесай

ЦСКА-София принудил ФИФА да въведе нови правила, ФИФПро: Това е безскрупулна практика

ЦСКА-София и други отбори по света, представящи се за спортни наследници на банкрутирал клуб, са принудили ФИФА да преработи през 2019 година своя Дисциплинарен устав. Това изказване идва от ФИФПро (Световният съюз на професионалните футболисти) и е въз основата на съдействието сред двете организации.

Припомняме, че преди месец ФИФА и ФИФПро реализираха съглашение за основаване на Фонд, който да обезпечи финансова поддръжка на играчи, които нямат късмет да получат заработените си хонорари. Сега стана ясна и главната причина за тези дейности.

„ През 2019 година ФИФА преработи своя Дисциплинарен кодекс, в който ускори рамката за справяне с неплащането на заплатите на играчите, изключително в обстановки, включващи по този начин наречените спортни наследници на клубове длъжници. Т.е. нови клубове, образувани с главната цел да избегнат заплащането на просрочените заплати”, се споделя в публично мнение на ФИФПро.

Президентът Филип Пиат добавя: „ През последните 5 години неплащане на заплати е имало при повече от 50 клуба в 20 страни, като те сложиха стотици футболисти в неустановеност и усложнение. Този фонд ще обезпечи скъпа поддръжка за тези играчи и фамилии, които най-вече се нуждаят. Много от тези клубове прибягват до това, с цел да избегнат заплащането на неизплатени заплати, като незабавно се преобразуват в по този начин наречените нови клубове. ФИФПро от дълго време се бори против тази безскрупулна процедура и благодари на ФИФА за битката с нея посредством своя Дисциплинарен кодекс.”
efbet Лига 24 кръг, събота 7 март  ЦСКА-София 2:0краен резулат  Берое
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР