ЦСКА-София е внесъл 7 124 500 лева вноска за вписването

...
ЦСКА-София е внесъл 7 124 500 лева вноска за вписването
Коментари Харесай

ЦСКА-София внесе над 7 млн. лв. за дружеството за новия стадион

ЦСКА-София е внесъл 7 124 500 лв. вноска за вписването на новото дружество  „ Спортни парцели Българска войска “ в Търговския указател, написа

В него клубът има равно присъединяване с страната - по 50 %, като задачата е то да построи и стопанисва нов стадион на мястото на сегашния в Борисовата градина.

Внесената от „ алените “ сума е 25% от парите, нужни, с цел да може да се започва плана. Държавата взе участие със стадиона, оценен на малко над 28 млн. лева Съответно толкоз пари би трябвало да внесе клубът, откакто години наред не можеше да се разбере с Министерството на спорта и “Сердика спортни парцели ” за остарели отговорности по наеми.

Последното бе решено като проблем по времето на министър Радостин Василев - в държавното управление на Кирил Петков.

Молбата за регистриране на взаимното сдружение е подадена към ТР на 15 февруари, като се чака да бъде утвърдена при започване на идната седмица.

Дружеството е с общ капитал 56 996 000 лв., като в него двете страни държат по 50% от акциите, всяка от които е с номинал от 1 лев. Само чрез него ЦСКА-София ще може да започва строителните действия в Борисовата градина.

Собственикът на клуба Гриша Ганчев ще поеме разноските напълно, страната няма да дава пари за новото оборудване.

Според специалисти регистрация на сдружението ще е огромна стъпка напред, като при положително стичане на събитията по-нататък градежът може да стартира още тази година.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР