ЦСКА-София е предложил договор на гръцкия защитник Йоргос Кутрубис (27

...
ЦСКА-София е предложил договор на гръцкия защитник Йоргос Кутрубис (27
Коментари Харесай

ЦСКА-София отново преговаря с гръцки защитник

ЦСКА-София е предложил контракт на гръцкия бранител Йоргос Кутрубис (27 г.). Играчът е свободен сътрудник, откакто е разтрогнал договора си със Стандард (Лиеж) през месец май. Той беше мечтан от " алените " и през зимата, само че тогава Кутрубис избра да продължи кариерата си в Белгия. Преди това бранителят изкарва 4 сезона и половина в Панатинайкос и даже става капитан през предходната есен. Ръководството на ПАО обаче взема решение да разтрогне контракта му през зимата поради финансовите проблеми на клуба и сега играчът съди гранда.

Кутрубис е висок 189 см, тежи 82 кг и е употребен главно като централен бранител. Може да играе и като опорен халф. Според гръцкия вестник Live Sport от ЦСКА-София са предложили годишна заплата на Кутрубис в размер на 150 000 евро. Той е подготвен да играе в България, само че е изискал по-високо заплащане и по този начин договарянията остават отворени.

Трябва да се означи, че гръцкият бранител е измежду клиентите на мениджърската организация Pro Eleven, с която ЦСКА работи от няколко години насам. А синът на Гриша Ганчев – Данаил, сега е на посещаване в Португалия точно при сътрудниците на Pro Eleven. Ганчев-младши е предстоящ в София на следващия ден и е доста евентуално той да води нов състезател със себе си.

Кутрубис е записал 8 мача за Стандард напролет, като е бил титуляр в 7 от тях. За последно е бил на терена на 10 май при триумфа с 3:1 над Андерлехт в посещение. Тогава обаче записва единствено 13 минути. Гъркът не е попадал измежду титулярите от 29 април при 3:1 над Гент. Стандард приключи 2-ри през предишния сезон на три точки от първенеца Брюж.

Преди престоя в Белгия Кутрубис записва 93 мача и 2 гола за Панатинайкос в интервала 2013-2017 година, още 29 дуела и 1 гол за АЕК през 2012/13 година и 50 срещи за Калитея от 2010 до 2012 година През предходната есен е викан в националния тим на Гърция, само че не записва присъединяване. Има 22 мача в евротурнирите, в това число в груповата фаза на ЛЕ за Панатинайкос през 2016 година

“Тема спорт”
Първа лига 7 кръг, събота 1 септември  Ботев (Пловдив) 18:45  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР