ЦСКА ще проведе част от основния етап на лятната си

...
ЦСКА ще проведе част от основния етап на лятната си
Коментари Харесай

ЦСКА отново на лагер в Австрия

ЦСКА ще организира част от главния стадий на лятната си подготовка в Австрия. " Армейците " бяха в алпийската страна в 5 от последните 6 години, като единственият пропуск бе натрапен от пандемията от ковид през 2020 година.

На австрийска територия " алените " ще се готвят освен за идващия сезон в efbet Лига, само че и за възможното си присъединяване в Лигата на конференциите. Тимът може да си обезпечи квота за него както от шампионата, където има удобна преднина от 6 точки на 2-ата позиция, по този начин и през шампионата за Купата на България, където му предстоят полуфинални конфликти против Славия и възможен край против Левски или Лудогорец.

Все още от Българския футболен съюз не са оповестили началната дата на сезон 2022/23 у нас, само че поради идното Световно състезание в края на годината се чака шампионатът да започва през втората седмица на юли.

Мачовете от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, откъдето " алените " биха се присъединили в конкуренцията, пък са планувани на 21 и 28 юли.

Очаква се играчите на ЦСКА да получат двуседмична отмора след края на родния шампионат и да стартират лятната си подготовка при започване на юни.

Първата й част ще се организира на родна територия, като към момента не е ясно дали ще бъде предпочетен камп в Тетевен или занимания на клубната база в Панчарево. Лагерът в Австрия пък ще бъде вторият стадий от подготовката. Именно в алпийската страна " алените " ще проведат по-голяма част от летните си контроли.

В последните години там те изиграха елитни спаринги с Динамо (Киев), Шахтьор (Донецк) и Република България Залцбург. През предишното лято пък там се изправиха против Вакер (Инсбрук), Олимпиакос, Вердер (Бремен) и Карабах.

Тогава подготовката бе компроментирана от огромния взрив на контузени и неприятното физическо положение през есента, като в този момент на " Армията " ще създадат всичко допустимо това да не се повтаря.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР