ЦСКА ще може да направи буквално нов стадион на мястото

...
ЦСКА ще може да направи буквално нов стадион на мястото
Коментари Харесай

Уверение: ЦСКА ще може да направи нов стадион съвсем скоро

ЦСКА ще може да направи безусловно нов стадион на мястото на " Българска войска ". Подробният организационен проект (ПУП) на Борисовата градина, който ще бъде показан след единствено 2 дни - на 13 януари, разрешава цялостна реорганизация на стадиона. Това сподели основният проектант на Столична община Здравко Здравков след среща при спортния министър Радостин Василев. На нея участваха притежателите на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиян Инджов.

" За стадиона има издадена виза още през 2019 година и той може да бъде предмет на план, който да бъде импортиран в Направление " Архитектура и градоустройство " на Столична община. От нас се изисква планът на този стадион да дава отговор на българското законодателство. Задължение на проектантите е да го приведат в условията на УЕФА, тъй че да получим едно съвременно оборудване в Борисовата градина. Считам, че след днешната среща и диалозите, които протекоха, нещата могат да се случат в относително къси периоди ", сподели арх. Здравков, представен от пресслужбата на спортното министерство.
Златната 2021 година и спортът, който ни разплаква
В поредицата с обзорни материали на Actualno.com продължава да ви показва другите гледни точки към отминаващата си година. Отвъд...
Прочети повече
Думите на Здравков са забавни с оглед възобновената самодейност за повсеместен ремонт на историческата част на Борисовата градина. Сега основният проектант приказва и по-подробно по какъв начин може да има нов стадион - при значимо изискване, касаещо настоящия. Какво сподели основният проектант в елементи, НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG.

Още: Арх. Борислав Игнатов показа план за нов стадион на " Българска войска "

Още от ФУТБОЛ БГ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР