ЦСКА ще играе на полуфиналите в Суперлигата, след като отстрани

...
ЦСКА ще играе на полуфиналите в Суперлигата, след като отстрани
Коментари Харесай

Обзор на плейофите във волейболната Суперлига

ЦСКА ще играе на полуфиналите в Суперлигата, откакто в профил Хебър Пазарджик. Тази вечер в зала "Васил Симов " "червените " завоюваха решителната трета среща с 3:1 (25:18, 25:19, 24:26, 25:20).

ЦСКА стартира мощно мача. Разликата в първия гейм пристигна след първата техническа пауза, при която домакините водеха с две точки. На сервис за ЦСКА бе Ивайло Стефанов, когато "армейците " натрупаха преднина от 5 точки при 13:8. До края на гейма "червените " направляваха събитията на полето.

Във втората част "армейците " продължиха да тормозят противника със мощен сервис, бяха постоянни в офанзива, а блокадата работеше във значимите моменти. Гостите пък продължиха да позволяват повече неточности. Геймът приключи с два следващи аса на Венцислав Георгиев.

Третата част бе много оспорвана и предложи няколко обрата. Домакините поведоха с 3 точки при първата наложителна пауза, само че играчите на Хебър направиха 4 следващи точки след сервиси на Мартин Палийски. Последва поврат и ЦСКА още веднъж взе водачеството с 12:11. "Червените " имаха имаха преднина от 21:16, само че гостите не се предадоха, откриха сили и добър сервис, с цел да изравнят при 23:23. Хебър понижи изоставането си след ас на Александър Ляфтов.

Четвъртият гейм стартира равностойно, точка за точка. ЦСКА съумя да дръпне с две точки при 14:12 след добра отбрана. До края домакините не изпуснаха самодейността.

Волейболистите на Пирин Разлог съумяха да се класират за полуфиналите в Суперлигата на България. Момчетата на треньора Северин Димитров надиграха изрично у дома Левски с 3:0 (28:26, 25:22, 25:16) в решителния мач №3 от 1/4-финалните плейофи, игран довечера в зала „ Септември “.

Така разложани завоюваха плейофната серия с 2-1 победи и не престават напред на полуфиналите в шампионата.

Шампионът на България и притежател на купата на страната Нефтохимик 2010 е последният полуфиналист в мъжкото волейболно състезание. В решителния трети мач от първата фаза на плейофите бургазлии победиха с 3:0 (25:20, 25:13, 25:16) Марек Юнион-Ивкони. Така Нефтохимик завоюва серията с 2:1 победи. Състезателите на Найден Найденов нямаха особени усложнения, като конспирация имаше само в първия гейм, в който Нефтохимик победи с 25:20. В идващите два гейма домакините се постановиха с лекост на 13 и на 16 точки и в спор за място на финала ще срещнат тима на Пирин Разлог, който отстрани в четвъртфиналите Левски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР