ЦСКА се върна на победния път след успех с 2:0

...
ЦСКА се върна на победния път след успех с 2:0
Коментари Харесай

Излъга ли за нещо Стойчо Младенов?

ЦСКА се върна на победния път след триумф с 2:0 над Локомотив (София) на " Армията ". Стигна до трите точки, само че не реализира това футболно равнище, което желаят да виждат почитателите. Феновете, които са все по-малко на трибуните... Далеч по-интересно беше след столичното дерби, в сравнение с терена. Защото с гръм и тропот се завърна оня Стойчо Младенов, който добре познаваме през годините. Младенов, който удари по масата в Самоков...

Сега отново ще тръгнат приказки по какъв начин треньорът на ЦСКА се държи по този начин, тъй като вижда, че тимът му не се показва добре и гледа да отклони вниманието към други направления и проблеми. И по този начин да е, Стойчо Младенов не излъга за нищо нощес. А реакцията му дори закъсня.

Най-важната тематика за ЦСКА е една - нов стадион. Нищо не е по-важно. Нито купата, нито Купата, нито пробив в Европа, нищо! Защото това ще остане за поколенията и е задача №1 пред притежателите. Те желаят да построят нов, съвременен, европейски стадион. Но желаят и гаранции. Държавата би трябвало да помогне, да даде зелена светлина. За да не се стига до митинги от страна на почитателите. Тяхното самообладание от дълго време се е изчерпало. Както ги гледате 200-300 на трибуните, по този начин може да ги видите хиляди по улиците, в случай че под някаква форма се пречи на ЦСКА. Много се приказва за милионите отговорности от наеми и такси. Спортният министър не стопира да повтаря това. А Левски, както означи Младенов, не заплаща нищо. Ползва си стадиона безплатно, благодарение на едно листче хартия от последните дни на Стефан Софиянски като длъжностен министър. Пловдивските Локомотив и Ботев се радват на общински пари за стадионите, знам по какъв начин се подвигна и естрада " Моци " в Разград. Знам кои дава пари в Берое... А от ЦСКА да се " цоца ", както се изрази Стойчо. Няма да спра да го дублирам - преди години страната опрости 100 милиона евро задължения на Галатасарай. Защото този тим е институция там, обществен феномен, горделивост за Турция. Тук очевидно някои желаят грандовете да бъдат мачкани, а един недодялан тим да се мисли за национална идея.

Липсата на почитатели също вбеси Стойчо. Напълно предстоящо. И водачът на Сектор " Г " Иван Велчев регистрира, че публиката е огромен дебитор на тима. Но той може да провежда проведените почитатели. Не тези в секторите " А " и " В ". Тъжно е, че към този момент последователите там се знаят поименно. А бяха времена, когато тези два бранша се пълнеха до краен лимит. Да, нещата са свързани. Ако има съвременен стадион, а не тази порутина, ще има и повече фенове. Навсякъде в Европа на почитателите се гледа като на капитал. Тук си мислим, че са даденост. Все отново, на всички продължава да е необичайно за какво отдръпването на " алените " почитатели е чак в такива размери. Няма разумна причина. Ако обичаш даден футболен клуб, постоянно го подкрепяш. Гледаш всякога да си на стадиона, да се видиш с другари, да се забавлявате. В ЦСКА парадоксът е подобен, че на край трибуните са цялостни, а в останалите мачове - празни. Къде са всичките тези хиляди ентусиасти цяла година? Къде са почитателите на ЦСКА в София? Защото в провинцията не престават да вървят доста хора. Лесно е да си на край, да се снимаш с купата, с героите... Но по-късно неизбежно идват и неприятни дни. Във всеки тим е по този начин. А няма кой да те поддържа. Героите пък бързо стават ментета. Не би трябвало да бъде по този начин.

Излъга ли Стойчо за свирката на Кабаков в Разград? Помним по какъв начин сякаш най-хубавият ни рефер управлява различен мач сред двата тима там - през предишния сезон, срещата от полуфиналите за Купата. Сега ВАР не прегледа сериозните подозрения за дузпа в интерес на ЦСКА. И нарушаванията на Клод Гонсалвеш, който в този мач си беше за 5 жълти и 3 червени картона. При осъществяването на дузпата от страна на Лудогорец пък имаше двама от " зелените " в наказателното поле. Но тя не беше пребита. Може би, тъй като не беше пропусната... В съвсем всеки мач реферите пречат на ЦСКА тарикатски - режат ги леко, картончета, фаулове. Понякога си е напряко брутално, само че този сезон мачовете с огромна сеч са надалеч по-малко.

Излъга ли Младенов за разходката на Лудогорец до Перник, където на терена се срещна с детско-юношеската групировка на Миньор? За метода, по който купите отиваха в Разград първите години от десетте следващи? Ако тръгнем да вадим всяко необичайно присъждане на съдиите в интерес на " орлите " през последното десетилетие, ще са ни нужни най-малко още 10 лета.

С нищо не излъга Стойчо Младенов. Все едно по какъв начин и с какъв брой ще го санкционират. Истината би трябвало да се споделя. Лошото е, че в българския футбол, в България като цяло, тези, казващи истината, или са луди, или мрънкачи, или лъжци. За тези, които вътре в себе си усещат болката. Да, тъкмо от казаната истина!
 Стойчо Младенов побесня: Корупция, неистини - всеки цица от ЦСКА, а на комшиите от Левски им направиха стадион
Стойчо Младенов побесня: Корупция, неистини - всеки цица от ЦСКА, а на комшиите от Левски им направиха стадион

Старши треньорът на " армейците " бе много ядосан след триумфа над Локомотив (София)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР