ЦСКА се намира на прага на трето поредно участие в

...
ЦСКА се намира на прага на трето поредно участие в
Коментари Харесай

Тежък тест за ЦСКА на прага на групите на Лига на конференциите

ЦСКА се намира на прага на трето следващо присъединяване в групова фаза на евротурнирите. „ Червените” се изправят против Базел в плейофа на Лига на конференциите. Първата среща сред двата тима е довечера от 20:00 часа на Националния стадион „ Васил Левски”.

Отборът на Саша Илич имаше известни усложнения с превъзмогването на първите си два противника – Македония Гьорче Петров и Сейнт Патрикс. И двата тима са надалеч от класата на швейцарския гранд.

Базел влиза в срещата като любимец. Тимът обаче не се намира в най-хубавото си положение и ЦСКА несъмнено има своите шансове. Двата тима играха един против различен в същата фаза, само че на Лига Европа през 2020 година. Тогава „ червените” се постановиха с 3:1 на „ Санкт Якоб Парк”.

Илич няма да може да разчита на левия бек Брадли де Нойер, който е осъден. В групата за мача попадна едно от новите попълнения Дауда Бамба. Норвежецът лекуваше вирус и пропусна реванша със Сейнт Патрикс, само че се чака да бъде титуляр през днешния ден. Най-голямата алтернатива пред наставника на ЦСКА е кой да бъде ляв бек. Изборът ще е сред Галин Минков и Християн Петров. Останалите в защита ще са Иван Турицов, Юрген Матай и Мено Кох. В средата на терена ще работят Тибо Вион и Амос Юга, а пред тях играта ще връзва Джонатан Линдсет. По крилата ще атакуват Маурисио Гарсес и Георги Йомов.

Базел няма да може да разчита на швейцарския национал Анди Зечири, който е с контузия. Последното ново попълнение Брадли Финк към момента е без права да играе. Алекс Фрай ще разчита главно на опита на вратаря Марвин Хитц, Фабиан Фрай и Томас Ланг. Швейцарският отбор е построен главно от млади футболисти, които нямат огромен опит в евротурнирите, само че разполагат с отлични качества. „ Червените” би трябвало да бъдат доста деликатни за Лиъм Милър, Дан Ндойе, Анди Диуф, Вутер Бургер и Зеки Амдуни.

Главен рефер на мача е Дуйе Струкан.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР