ЦСКА се наложи с 3:2 гейма (25:22, 23:25, 25:22, 23:25,

...
ЦСКА се наложи с 3:2 гейма (25:22, 23:25, 25:22, 23:25,
Коментари Харесай

ЦСКА поведе в полуфинала след нов трилър срещу Монтана

ЦСКА се наложи с 3:2 гейма (25:22, 23:25, 25:22, 23:25, 15:8) над Монтана и поведе с 2-1 в полуфиналната серия във волейболната Суперлига.

Двата тима още веднъж направиха театър за цялостната зала "Христо Ботев ", изиграха пет извънредно оспорвани елементи и не престават борбата на следващия ден.

Мач №4 е още веднъж в София, а победа ще прати ЦСКА на край против Нефтохимик. Успех за Монтана ще върне серията в зала "Младост " в северозападния град за пети съдбоносен дуел.

Монтана започва повече от чудесно в зала "Христо Ботев ", с бързи 5:0, принудили Александър Попов да вземе ранно спиране.

Разликата се усили още в интерес на гостите, като стигна до 7 точки, преди ЦСКА да реагира по-сериозно. "Червените " съкратиха дистанцията преди второто техническо спиране, а малко след него съумяха и да изравнят изцяло резултата при 17-17.

За първи път от началото на дуела ЦСКА поведе при 21-20, и по-късно не изпусна шанса да затвори гейма след страхотния поврат, при 25-22.

Освен първия гейм, Монтана загуби и либерото си Добромир Иванов, получил тежка травма в десния гален. Диагоналът на гостите Кирил Клец също бе малтретиран от болки в кръста и не бе на 100% в дуела, макар че още веднъж представляваше сериозна заплаха за ЦСКА.

Вторият гейм бе необикновено подравнен, без нито един от двата състава да успее да вземе каквато и да било преднина. В края на частта Монтана поведе с 22-21, само че видеоповторението оказа помощ на ЦСКА да изравни още веднъж.

И отново гостите получиха късмет да приключат гейма и да изравнят, след 24-23, а Красимир Гайдарски, след куп положителни отигравания в частта, прати топката в навън, с цел да се стигне до 1-1 в геймовете - 25-23 за Монтана.

И третият гейм вървеше точка за точка, преди Монтана да дръпне леко с 4 напред в средата му. И към края на частта гостите продължиха да водят с 2-3 точки, преди Сашо Попов да пусне жокера си Тодор Костов в игра и резултатът да бъде подравнен до 20-20. Фантастична обсада и мощна контраофанзива на ЦСКА в решаващите моменти донесе и успеха на "червените " в гейма, отново след поврат - 25-22 и 2-1 гейма.

ЦСКА имаше леко преимущество в третия гейм, само че и това не продължи дълго, преди да се стигне до тъждество. Размяната на водачеството към този момент не изненадваше никого, само че този път последният късмет се откри пред Монтана. Грешки на "армейците " дадоха задатък от 24-22 за гостите и даже видео-помощта не бе на страната на ЦСКА. Домакините избавиха една точка за гейма, само че по-късно блокадата им не съумя и с 25-23 Монтана стигна до тайбрек.

В последната пета част от конфликта ЦСКА изригна, поведе устойчиво и не разреши този път изненада. След 15-8 точки в тайбрека, и 3-2 гейма, ЦСКА поведе в полуфинала с 2-1 победи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР