ЦСКА се класира за полуфиналите в турнира за Купата на

...
ЦСКА се класира за полуфиналите в турнира за Купата на
Коментари Харесай

ЦСКА победи шампиона Нефтохимик 2010 и ще играе с Дея спорт на полуфиналите за Купата на България

ЦСКА се класира за полуфиналите в шампионата за Купата на България по волейбол при мъжете. " Червените " водени от Александър Попов, надиграха Нефтохимик 2010 с 3:1 (25:21, 25:23, 29:27, 25:23) във втория мач от програмата на четвъртфиналите, които се организират в столичната зала „ Левски София “.

Така за място на финала ЦСКА ще срещне на следващия ден от 16:00 ч. Дея спорт (Бургас), който в профил Пирин (Разлог) с 3:1 гейма.

Двубоят опълчи два равностойни противници, изпълнени с упоритости за постигане до край. Получи се страхотна борба, крепко единоборство и конфликт с доста мини обрати и завладяващи обстановки от самото начало.



Пряката елиминация в шампионата си сподели думата, като напрежението се стовари с цялостна мощ и от двете страни на мрежата. И двата отбора имаха доста брак в играта, като непредизвиканите неточности повлияха и в основни моменти. Силата на сервиса се използваше като оръжие и от двете страни, само че несъмнено ЦСКА сподели по-голяма успеваемост на този детайл.

Ключово за триумфа на армейците бе по-добрата резистентност в сублимните моменти, самообладание и отборна игра.

От своя страна Нефтохимик нямаше ден и не съумя да откри себе си в тежката борба. Играта на съществени състезатели не доближи до предстоящата успеваемост. Бургазлии имаха проблясъци и бяха покрай противника, само че ЦСКА надви в най-важните моменти и разреши мачът да влезе в тайбрек.

Двубоят стартира равностойно до 9:9. От нам насетне ЦСКА взе самодейността и стартира ди диктува темпото, като поведе с 13:9. Нефтохимиците заиграха ролята на догонващ. Те съумяха единствено да понижат до 17:19, по-късно армейците още веднъж натиснаха. След двадесета точка ЦСКА сподели отлична игра в центъра и завоюва гейма с 25:21.

Успехът окрили алените и те поведоха с 10:5 и 14:7 във втората част. Треньорът на Нефтохимик прибягна до смени, като това се оказа позитивно. Бургазлии започнаха да топят пасива си и на собствен ред набраха инерция. Равенството пристигна при 20:20. Играта точка за точка се резервира до дъно. След 23:23 единична обсада на Красимир Георгиев спря офанзива на Иван Михал и докара до геймбол за първенците. Блокаут на Георги Петров изведе Нефтохимик до триумф във втората част с 25:23.



Третата част бе основна. В нея ЦСКА поведе, Нефтохимик още веднъж се върна, само че този път армейците сподели резистентност и душeвност в най-важния миг. ЦСКА потегли с 14:9, бургазлии изравниха при 19:19, и последва равноценност и игра на неточности. Червените първи имаха геймбол, само че нелепа неточност ги лиши от точка. Последва игра на нерви. Страхиня Бързакович изведе " армейците " до геймбол при 28:27. Розалин Пенчев нападна в навън и ЦСКА завоюва третата част с 29:27, като поведе с 2:1.

Четвъртата част още веднъж имаше сходен сюжет. ЦСКА взе огромен задатък, само че го пропиля, като се стигна до тъждество 21:21. Армейците обаче още веднъж устояха на офанзивите на противника, оправиха се в сложната обстановка и завоюваха с 25:23, а с това отиват на полуфинал.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР