ЦСКА се класира за групова фаза в Европа за първи

...
ЦСКА се класира за групова фаза в Европа за първи
Коментари Харесай

ЦСКА с 4 победи от 4 участия в групи в евротурнирите

ЦСКА се класира за групова фаза в Европа за първи път от сезона 2010/11. " Червените " стартират присъединяване си в тази фаза на шампионата Лига Европа на 22 октомври против румънския Клуж в София. При " армейците " са още Рома от Италия и Йънг Бойс от Швейцария.

До момента ЦСКА е бил в групи 4 пъти, като има 4 победи там. За първи път тимът взе участие в такива от несъществуващия към този момент шампионат Интертото. През 1996-а година " армейците " заемат второто място, в компанията на турския Коджаелиспор, Хибърниънс от Малта, Урал от Русия и Старсбург от Франция. ЦСКА побеждава Коджаели с 3:1 и Хибърниънс с 4:1, прави 0:0 със Страсбург и губи от руснаците с 1:2. Домакинствата са на турците и отбора от Малта.

През сезон 2005/06 " армейците " се класират за първи път в групите на шампионата за Купата на УЕФА, в този момент Лига Европа. Там мерят сили с немския Хамбургер, Славия (Прага), Викинг от Норвегия и Монако (Франция). ЦСКА реализира един триумф - с 2:0 против Викинг в София.

През акцията 2009/10 " алените " реализират единствено едно тъждество - 1:1 с британския Фулъм на стадион " Васил Левски ". Другите тимове в групата тогава са Рома и Базел. ЦСКА в този момент в профил точно Базел, с цел да играе още веднъж против Рома в груповата фаза.

" Червените " имат една победа и от последното си присъединяване в групите на Лига Европа - 2:1 против Рапид във Виена, с голове на Маркиньос и Тодор Янчев. ЦСКА тогава се изправи още против Бешикташ от Турция и Порто от Португалия.
 Георги Велинов пред ТОПСПОРТ: Ганчев е индивидът за ЦСКА и го потвърди! В Базел плаках от наслада, от дълго време чакахме този миг...
Георги Велинов пред ТОПСПОРТ: Ганчев е индивидът за ЦСКА и го потвърди! В Базел плаках от наслада, от дълго време чакахме този миг...

" Заради съдиите загубихме 7-8 точки "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР