ЦСКА се класира за финала за Купата на България, след

...
ЦСКА се класира за финала за Купата на България, след
Коментари Харесай

ЦСКА удари Славия с дузпи и стигна на финал за купата

ЦСКА се класира за финала за Купата на България, откакто в профил Славия след осъществяване на дузпи. Редовното време приключи 2:0 за Славия и по този начин общият резултат беше подравнен. В продълженията и двата тима не си означиха голове и това наложи осъществяване на дузпи.

В първите шест опита и двата тима бяха безгрешни. После за ЦСКА пропусна капитанът Мено Кох, който не уцели вратата. Така зад топката застана Никита Николаевич, само че ударът му беше заловен от Митко Евтимов. При осмата дузпа Брадли Мазику прониза за осми път Светльо Вуцов, а по-късно стражът на домакините хвана удара на Кемело Нгуена.
Иначе Тони Тасев в 8-ата и Иван Минчев в 12-ата минута вкараха за Славия в постоянното време и заличиха преднината на ЦСКА със същия резултат от предишния вторник.

В 16-ата минута пристигна и най-скандалното състояние - Жорди Кайседо засече с глава след центриране отдясно, топката бе избита надалеч зад голлинията, само че неразбираемо за какво попадението не бе зачетено макар, че кълбото бе по-скоро вътре. ЦСКА продължи да натиска и да търси попадение, само че гостите ловко се бранеха и не позволиха попадение до края на първото полувреме. Малко преди края на първата част пък Варела се контузи и бе сменен наложително от Греъм Кери.

След почивката " алените " натиснаха, само че мъчно стигаха до чисти положения. Гарсес опитва шут отдалеко, само че топката мина настрана, а след това при три следващи ъглови удара " армейците " по този начин и не съумяха да матират " бялата " отбрана. В 68-ата минута Юга центрира отдясно към Гарсес, който засече с глава, само че Вуцов още веднъж избави.

В игра се появи и Яник Вилдсхут на мястото на Гарсес, само че попадението за ЦСКА по този начин и не падаше. Мено Кох на два пъти не съумя да засече с глава центриране от корнер, а в последната минута на постоянното време Карло Мухар пропиля златен късмет, откакто на метър от голлинията прати топката с глава над вратата. По този метод се стигна до две продължения от по 15 мнинути.
В 120-ата минута Йоан Баи и Вуцов се сблъскаха в наказателното поле на Славия и цесекарят бе изведен от стадиона с кола за спешна помощ.

Вторият финалист ще бъде избран на следващия ден сред Левски и Лудогорец, като сините имат преднина от първия мач с 3:2.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР